Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Kultúrne KLBKO III. - DOJEM V TURCI

Krátky opis
Zámerom projektu je edukovať a inšpirovať širokú verejnosť, ako aj profesionálov z oblasti stravovania a na základe poznania historických reálií predstaviť inovácie a koncepciu nového postoja k modernému stravovaniu.
Fotogaléria
Názov podujatia
DOJEM V TURCI - streamovanie rozhovoru

Miesto konania / kraj
Martin / Martin

Termín konania
17.05.2021

Popis projektu

Dôležitejšie ako urobiť dojem, je konať zodpovedne. Znovu objavujem tradičné jedlo, edukujem (sa), recyklujem, nevyhadzujem, neplytvám, dojem všetko, čo si pripravím. Staviam na tradičných surovinách, ktoré poznali naši predkovia.  Pri varení využívam lokálne a sezónne zdroje potravín. Viem, čo jem. Osobným príkladom a skúsenosťami vytváram DOJEM na naše okolie a pozitívne tak vplývam na ostatných. Metodička Turčianskeho kult. strediska v Martine Ivana Bednáriková vedie sériu rozhovorov s 2 garantkami programu :  PhDr. Zorou Mintalovou Zubercovou – známou etnologičkou, múzejníčkou, autorkou kníh a Janicou Malek Lacovou - zakladateľkou a lektorkou značky Jem iné, ktorá taktiež vzdeláva v oblasti zdravej výživy a tvorí jednoduché moderné recepty. Tretím hosťom je vždy niekto iný - na prvom streamovaní sa budeme rozprávať s Jurajom Dullom, majiteľom Metropola Café & Bistro o sezónnych potravinách, receptoch, trendoch v stravovaní a gastro odvetví. 

Cieľom streamovaných rozhovorov je: 

- OSVETA/edukácia v oblasti zdravej výživy – čerstvé a vyvážené jedlá z tradičných a kvalitných surovín

- na základoch poznania historických súvislostí vďaka etnologičke PhDr. Zore Mintalovej Zubercovej vytvoriť modernú koncepciu stravovania

- zdieľať jednoduché recepty s rozumným využitím lokálnych zdrojov (forma blogu na webe TKS a prostredníctvom sociálnych sietí)

- rozvíjať kreativitu v živote aj v kuchyni – ako variť bez odpadu, ako variť zo zvyškov z iných jedál

- zdieľať dlhoročné skúsenosti od odborníkov z oblasti stravovania

- inšpirovať a rozvíjať návyky zdravšieho a kvalitnejšieho stravovania detí, študentov i pracujúcich dospelých


Prvý online streamovaný rozhovor zrealizujeme 17.05.2021 od 17.00 hod. (približne 1 hodinu) 




Názov prímateľa
Turčianske kultúrne stredisko v Martine

Celkový rozpočet:
9 775,00 €

Výška podpory:
9 000,00 €