Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Bitter sweet (pracovný názov)

Krátky opis
Galéria premenená na cukráreň je miesto pôžitkov, chuťových i vizuálnych vnemov. Eufória i bolesť brucha zároveň. Predstavuje chuťovky i ťažko stráviteľné kusy. Chutnú realitu s fake polevou. Viliam Slaminka sa pasoval do role kuchára-cukrára. Jeho autorská technika maľby túto profesiu aj pripomína. Hmoty farby vrství a rozotiera, zdobí polevou na plátno do výslednej až reliéfnej podoby. Kuchtí tiež z nájdených predmetov, recykluje všetko čo mu príde pod ruku a dobre sa pri tom baví.
Fotogaléria
Názov podujatia
Bitter sweet

Miesto konania / kraj
Bratislava / Bratislava I,Bratislava II,Bratislava III,Bratislava IV,Bratislava V

Termín konania
14.02.2020 - 17.04.2020

Popis projektu

Atelier Xlll

Panská 13

Vernisáž - 14.2. 2020 o 19:00 (Valentín)

Trvanie - 17.4.2020


Bitter sweet

Ingrediencie:


¼ modrej karimatky

1 molitan

zvyšky extrudovaného polystyrénu zo stavby

staré obrazy

za hrsť zvyškov zaschnutej farby

3 karónové krabice

2 vedrá plastových vrchnákov

viacero farebných i čienobielych nohavičiek

hromada ponožiek a pančušiek

1 gumená rukavica

plátno

akrylové farby

Fpu štipendium (ak nie je, môžeme vynechať ,)


Postup:

 Zhromaždíme materiál, zapíšeme nápady, pretriedime.

 Zoskupené predmety si dôkladne obzrieme. Všímame si kvality samotného materiálu. Snažime sa využiť ich potenciál s pomocou čo najmenších zásahov.

 Zamiesime nápady, pripravíme si podklad, vymiešame hmoty farby a postupne vrstvíme a komponujeme.

 Experimentujeme, pochybujeme, dobre sa bavíme.

 Ničím nešetríme, držíme sa pravidla - čím viac, tým lepšie.

 Necháme odležať.

 Odstáty korpus prekrojíme a v reze odhalíme výdatnú plnku.

 Priestor zaplníme dobrotami po okraj.

 Dobrú chuť.


Cukráreň Bitter sweet - miesto pôžitkov, omamných slastí, chuťových i vizuálnych vnemov.

Eufória i bolesť brucha zároveň. Chuťovky i ťažko stráviteľné kusy.

Chutná realita s fake polevou.

Viliam Slaminka

Názov prímateľa
Viliam Slaminka

Celkový rozpočet:
0,00 €

Výška podpory:
1 908,00 €