Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Karin Šusteková / Podoby hĺbky

Krátky opis
Výstava PODOBY HĹBKY - Karin Šusteková - v galérii vPRIESTORe na Klemensovej ul.5 v Bratislave je súčasťou programu Medzinárodnej konferencie súčasného šperku Šperk Stret 2024 - www.sperkstret.sk a potrvá do 10.novembra 2024
Fotogaléria
Názov podujatia
Výstava autorského šperku KARIN ŠUSTEKOVÁ - PODOBY HĹBKY

Miesto konania / kraj
Bratislava / Bratislava I,Bratislava II,Bratislava III,Bratislava IV,Bratislava V

Termín konania
04.10.2024 - 09.11.2024

Popis projektu
Karin Šusteková (1997) je absolventkou Školy úžitkového výtvarníctva v Ružomberku a Ateliéru S_M_L_XL kov a šperk na bratislavskej VŠVU, kde v roku 2023 ukončila svoje magisterské štúdium pod vedením Prof. Karola Weisslechnera, akad. Arch. Od roku 2022 je členkou organizačného tímu medzinárodnej konferencie ŠperkStret, ktorá prináša reflexie kritickej praxe v oblasti súčasného šperku. Medzi ďalšie aktivity patria aj účasti na sympóziách, ako aj prezentácia diel na kolektívnych výstavách doma i v zahraničí. Vo svojej tvorbe najčastejšie skúma materialitu a reč materiálov, a prostredníctvom ich transformácie sa snaží lepšie uchopiť vlastnú podstatu. Za neoddeliteľnú súčasť tvorby považuje taktiež kresbu a maľbu, ako aj automatické písanie a denníkové záznamy, ktoré zohrávajú významnú úlohu pri vzniku autorských diel.
_____________________________________
Výstava Podoby hĺbky, poukazuje na kontinuálne hľadanie vlastnej identity a umeleckého výrazu. Prostredníctvom skrývania, alebo prekrývania významov, a za pomoci využitia subtílnych materiálov ako napríklad sľuda, vtáčie perie, či plátkové zlato, v kombinácií s textom, maľbou a kresbou, predostiera divákovi odrazy vlastného vnútra. Ide o diela, v ktorých sa autorka ponára do svojho podvedomia, a tak každé dielo, nesie viac významov, ako je na prvý pohľad vidieť. Sú osobnou výpoveďou, spomienkami alebo záchytnými bodmi. Výstava prezentuje niekoľko kolekcií, ktoré na seba nadväzujú, a ktoré vznikali v horizonte rokov 2019-2024. Ide o kolekcie Sen, Sen v sne, o kolekciu Odtlačky duše , alebo najnovšiu sériu Podoby hĺbky. Inštaláciu dopĺňajú zrkadlové plochy, ktoré umožňujú poodhaliť mnohovýznamosť a tajomstvo, s ktorým autorka pracuje ako s kľúčovým prvkom.
_______________________________________
Projekt bol podporený z verejných zdrojov poskytnutých Fondom na podporu umenia.
Názov prímateľa
DanielaKytková OZ "vPRIESTORe"

Celkový rozpočet:
2 250,00 €

Výška podpory:
2 000,00 €