Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Pokračovanie utopického mýtu

Krátky opis
V rámci festivalu Biela noc Košice sa v piatok 11.10. o 18:00 uskutoční otvorenie výstavného projektu Pokračovanie utopického mýtu vizuálneho umelca Pavla Trubena v galérii Mína art space.
Fotogaléria
Názov podujatia
Pokračovanie utopického mýtu

Miesto konania / kraj
Košice / Košice I,Košice II,Košice III,Košice IV

Termín konania
11.10.2024 - 29.11.2024

Popis projektu
Pokračovanie utopického mýtu.
Kurátor: Peter Megyeši

Otvorenie: 11.10.2024 o 18:00
Mína art space gallery, Kováčska 11
Trvanie: 11.10. - 29.10.2024

Výstava bude súčasťou festivalu Biela noc Košice, v prvý  víkend tak bude prístupná do 00:00 

Výstava nadväzuje na predchádzajúci projekt (Vznik utopického mýtu, Station Contemporary Art Gallery, Bratislava, 2023), inštaláciu venovanú rekonštrukciám fiktívnych historických dejov a projekcií budúcnosti. Autor demonštruje úlohu obrazov pri výkladoch reality, udržiavaní tradície a utváraní nových fiktívnych svetov. Prostredníctvom radikálnej imaginácie, kombinácie nekonvenčných módov časovosti, kritickej analýzy mediálnych situácií a autorskej mystifikácie sprostredkúva procesy formovania mýtopoetických obrazov a rozprávaní. Multimediálna inštalácia pozýva premýšľať nad genézou mýtov a ich re-interpretáciami, ktoré sú rámcované katastrofou a utópiou.

Projekt z verejných zdrojov formou štipendia podporil Fond na podporu umenia
Projekt v podobe Vnútroškolského grantového systému finančne podporila Vysoká škola výtvarných umení v Bratislave.
Podujatie podporilo Mesto Košice.
Názov prímateľa
Pavol Truben

Celkový rozpočet:
0,00 €

Výška podpory:
3 912,00 €