Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Galéria Výklad 2024

Krátky opis
Autorský projekt U-Transcript /urban transcript/ pracuje s urbánnym prostredím a je koncipovaný ako site-specific pre Galériu Výklad. Objekty inštalované v priestoroch galérie, budú sprevádzané zvukovým záznamom, ktorý je prepisom elektromagnetického pôsobenia v mestskom prostredí - bezprostredného okolia Galérie Výklad. Zvukové záznamy boli tiež podkladom pre vznik priestorových objektov, kedy formálna stránka predstavuje osobné a subjektívne vnímanie zvukových vibrácií.
Fotogaléria
Názov podujatia
Richard Aradský - U – Transcript

Miesto konania / kraj
Trnava / Trnava

Termín konania
18.10.2024 - 22.11.2024

Popis projektu

Richard Aradský (1982) je absolventom Pedagogickej fakulty UKF v Nitre. Venuje sa soche, objektu a inštalácii, ktoré vytvára z prírodných materiálov s rešpektom k environmentu a prírode. Je členom nature art zoskupenia IN SITU zastrešujúceho umelcov s maďarsko-slovenskými koreňmi združených okolo sympózia vo Vojke nad Dunajom.

Autorský projekt U-Transcript /urban transcript/ nadväzuje na predošlý projekt Richarda Aradského - Transcription, ktorého základ tvorila krajina a príroda lužných lesov. Súčasný projekt pracuje s urbánnym prostredím a je koncipovaný ako site-specific pre Galériu Výklad. Objekty inštalované v priestoroch galérie, budú sprevádzané zvukovým záznamom, ktorý je prepisom elektromagnetického pôsobenia v mestskom prostredí - bezprostredného okolia Galérie Výklad. Zvukové záznamy boli tiež podkladom pre vznik priestorových objektov, kedy formálna stránka predstavuje osobné a subjektívne vnímanie zvukových vibrácií. Aradský tak skúma nové možnosti vnímania hmoty, na základe neprebádaných vnemov, pričom využíva výlučne prírodné materiály pochádzajúce z lokálnych zdrojov.

 

 

Výstavný program Galérie Výklad pre rok 2024 z verejných zdrojov podporil Fond na

podporu umenia.

Názov prímateľa
Bronco n.o.

Celkový rozpočet:
12 424,00 €

Výška podpory:
11 000,00 €