Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

ŠperkStret 2024

Krátky opis
12. ročník medzinárodnej konferencie ŠperkStret 2024, ktorá sa uskutoční od 3. do 5. októbra v Bratislave prináša reflexie aktuálnej kritickej praxe v oblasti súčasného šperku. Program verejnosti ponúkne cyklus prednášok reflektujúcich tému škaredosti ako esenciálnej zložky umeleckej praxe a tiež spektrum prezentačných, tvorivých, no predovšetkým socializačných aktivít na rôznych miestach v Bratislave.
Fotogaléria
Názov podujatia
ŠperkStret 2024

Miesto konania / kraj
Bratislava / Bratislava I,Bratislava II,Bratislava III,Bratislava IV,Bratislava V

Termín konania
03.10.2024 - 03.11.2024

Popis projektu

12. ročník medzinárodnej konferencie ŠperkStret 2024, ktorá sa uskutoční od 3. do 5. októbra 2024 v Bratislave prináša reflexie aktuálnej kritickej praxe v oblasti súčasného šperku. Program verejnosti ponúkne cyklus prednášok reflektujúcich tému škaredosti ako esenciálnej zložky umeleckej praxe a tiež spektrum prezentačných, tvorivých, no predovšetkým socializačných aktivít na rôznych miestach v Bratislave.

Hlavný program sa odohrá 4. októbra v A4 - priestor súčasnej kultúry, kde vystúpia lektori: Liisbeth Kirss (EE), Jorge Manilla (MX/BE), Kasha Potrohosh (UA) a Nanna Melland (NO), ktorá svoju prednášku doplní o výstavu šperkov s názvom Every human is a tree vo Flatgallery. Večerný program zavŕši jedinečná performance Kashi Potrohosh a DJ set Freezyho, spolu s autorskou výstavou Unconvetional Beuaty Jorge Manillu.

Sprievodný program konferencie ŠperkStret doplnia výstavné projekty: Komunikácia / Communication v Galérii Medium, kde svoje diela predstavia študenti štyroch vysokých škôl: ateliér Kov a šperk na VŠVU v Bratislave, ateliér Kov a šperk na Západočeskej univerzite v Plzni, ateliér Sklo a šperk v Jablonci nad Nisou (TU Liberec) a Designer-Maker MA z Moholy-Nagy University of Art and Design v Budapešti, autorská výstava Podoby hĺbky Karin Šustekovej vPRIESTORe, autorská výstava When the body speaks Jany a Petra Machatovcov v Galérii Čin Čin, autorská výstava Beyond Anxiety Veroniky Uhreckej v Galérii Cit, autorská výstava Polnočná záhrada Beáty Gerbocovej a Soni Kabaňovej v Dizajn štúdiu ÚĽUV, a kreatívny workshop pod vedením Jany Válkovej Střílkovej v Galérii Medium.


Názov prímateľa
Združenie šperkárov AURA

Celkový rozpočet:
7 900,00 €

Výška podpory:
7 000,00 €