Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

S knihou – čítam, rozumiem, myslím, som - XVII. ročník

Krátky opis
Tvorivé čítanie / autorská beseda / hudobné podujatie / zážitkový workshop
Fotogaléria
Názov podujatia
Október pre deti: O knihách pre deti s Gabrielou Futovou / Nielen o muflónovi Anciášovi s Braňom Jobusom / O knihe Tvrdohlavý baran s Romanom Bratom / O hrdinoch škôlkarke Klárke a psíkovi Timovi s Ľubicou Bátoryovou

Miesto konania / kraj
Žilina / Žilina

Termín konania
10.10.2024 - 22.10.2024

Popis projektu

Miesto konania podujatí: Krajská knižnica v Žiline

 

štvrtok 10.10.2024 o 9:00 a 10:30

O knihách, v ktorých sa fantastické príbehy a predstavy striedajú s reálnymi problémami súčasných detí

Tvorivé čítanie / beseda s autorkou

9-11

Gabriela Futová, spisovateľka, niekdajšia knihovníčka a metodička pre prácu s deťmi a mládežou. Má rada hudbu, hru na klavíri a flaute a miluje knihy. 

......................................................................................................................................

 

piatok 11.10.2024 o 9:00 a 10:30 hod.

Nielen o muflónovi Anciášovi  

Beseda a autorom / hudobné podujatie

6-11

Braňo Jobus, spevák, hudobník, spisovateľ, herec, zakladateľ hudobného festivalu Vrbovské vetry, líder hudobných skupín Karpatské chrbáty či Vrbovskí víťazi. 

......................................................................................................................................

 

utorok 15.10.2024 o 9:00 a 10:30 hod.

9:00 hod. Tvrdohlavý baran / Beseda s projekciou rozprávok z knihy autora / 7-10

10:30 hod. Autorská beseda pre starších žiakov / 11-14

Roman Brat, prozaik, scenárista, publicista a prekladateľ. Pôsobil v Literárnej redakcii Slovenského rozhlasu a ako dramaturg hranej tvorby v Slovenskej televízii. 

......................................................................................................................................

 

pondelok 21.10.2024 o 9:00 a utorok 22.10.2024 o 9:00 a 10:30

O hrdinoch škôlkarke Klárke a psíkovi Timovi

Beseda a autorkou a zážitkový workshop so psíkom  

5+

Ľubica Bátoryová, autorka kníh pre deti. Dlhé roky sa venuje práci so psami ako záchranárka, cvičiteľka a kanisterapeutka. 

 

Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. 

Názov prímateľa
Krajská knižnica v Žiline

Celkový rozpočet:
12 225,00 €

Výška podpory:
11 000,00 €