Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Výstavný program Galérie Čin Čin na rok 2024

Krátky opis
Výstava prezentuje práce oboch autorov, ktorí sa vyjadrujú prostredníctvom média šperku. Pre tvorbu Petra Machatu je signifikantný motív ruky, ktorú využíva ako znak,Ku šperku pristupuje s rešpektom ku klasickému remeslu, ale oživuje ho použitím najnovších technológií a materiálov. Jana Machatová vo svojej tvorbe dlhodobo pracuje s osobnou a spoločenskou pamäťou, osobné spomienky sú pre ňu prostriedkom na vyjadrenie sa k širším spoločenským problémom.
Fotogaléria
Názov podujatia
Jana Machatová & Peter Machata: When the Body Speaks

Miesto konania / kraj
Bratislava / Bratislava I,Bratislava II,Bratislava III,Bratislava IV,Bratislava V

Termín konania
04.10.2024 - 31.10.2024

Popis projektu

Výstava  prezentuje práce oboch autorov, ktorí sa vyjadrujú prostredníctvom média šperku. Pre  tvorbu Petra Machatu je signifikantný motív ruky, ktorú využíva ako znak, jej fragmenty prenesené do rôznych materiálov používa na portrétovanie ľudí, ale aj na komentovanie súčasných spoločenských problémov. K šperku pristupuje s rešpektom ku klasickému remeslu, ale oživuje ho použitím najnovších technológií a materiálov. 

Jana Machatová vo svojej tvorbe dlhodobo pracuje s osobnou a spoločenskou pamäťou, osobné spomienky sú pre ňu prostriedkom na vyjadrenie sa k širším spoločenským problémom. Skúmanie rodinného archívu a prepájanie osobných spomienok so širším spoločenským kontextom je pre ňu východiskovým bodom pre tvorbu a hľadanie vlastnej identity a miesta v spoločnosti. 

Názov prímateľa
Galéria Čin Čin

Celkový rozpočet:
20 578,00 €

Výška podpory:
18 520,00 €