Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

JAMA – 78. ročník Milana Adamčiaka

Krátky opis
JAMA je podujatie súčasného umenia venované spomienke na významného slovenského konceptuálneho umelca, muzikológa, autora vizuálnej poézie, hudobníka a skladateľa Milana Adamčiaka.
Fotogaléria
Názov podujatia
JAMA – 78. ročník Milana Adamčiaka

Miesto konania / kraj
Banská Štiavnica / Banská Štiavnica

Termín konania
11.10.2024 - 12.10.2024

Popis projektu

JAMA – 78. ročník Milana Adamčiaka (1946 – 2017), ktorý posledné roky svojho života prežil v ústraní v obciach Banská Belá a Podhorie. Prvý ročník JAMA sa konal v októbri 2019, keď bola Banská Štiavnica držiteľom titulu mesto kultúry. Každoročné vydania sú číslované na počesť Adamčiakových nedožitých narodenín.

Program JAMA 78 odprezentuje umelectvo a lektorstvo zo Slovenska, strednej Európy a USA.

Catherine Lamb (US/DE)
EnsembleSpectrum (SK)
Kasha Potrohosh (UA/SK)
Robo Švarc (SK)
Džumelec (SK)
Dávid Koronczi (SK)
Ján Kralovič (SK)
Celestína Minichová (SK)
Banská St a nica Contemporary – Zuzana Bodnárová, Svätopluk Mikyta (SK)
Dominik Hlinka (SK)
a ďalší*ie

Názov prímateľa
ooo

Celkový rozpočet:
25 480,00 €

Výška podpory:
18 000,00 €