Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Rozprávačské Lodno

Krátky opis
Zámerom podujatia je upriamiť pozornosť na silu hovoreného slova, dôležitosť rozprávania príbehov a poskytnutie priestoru nielen samotným rozprávačom, ale i rôznorodosti reči a vzdelávaniu.
Fotogaléria
Názov podujatia
Rozprávačské Lodno

Miesto konania / kraj
Lodno / Kysucké Nové Mesto

Termín konania
12.10.2024 - 13.10.2024

Popis projektu

Cieľom podujatia je prezentovať a uchovávať jedinečnosť hovoreného slova a rôznorodosť nárečí, pričom bude kladený dôraz i na rozprávačské, štylizačné, výrazové danosti a schopnosti. Hlavné projektové aktivity sú plánované počas dvoch dní : v prvý deň sa uskutoční súťažná prehliadka ľudových rozprávačov a druhý - nesúťažný deň sa uskutoční rozborový seminár s odbornou porotou, odborný seminár s lektorom, slávnostné vyhodnotenie súťaže, vystúpenie ocenených rozprávačov a galaprogram. Súťaž je určená dospelým i detským rozprávačom, ktorí nie sú členmi spisovateľských alebo umeleckých organizácií, ani profesionálni pracovníci v oblasti hovoreného slova. Podujatie je prístupné pre širokú verejnosť počas obidvoch dní. Rozprávačské Lodno sa radí k výnimočným a vrcholovým podujatiam tohto druhu na Slovensku, ide o celonárodnú súťažnú prehliadku.

Názov prímateľa
Kysucké kultúrne stredisko v Čadci

Celkový rozpočet:
5 000,00 €

Výška podpory:
2 000,00 €