Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Nástupište 1-12: Rok trinásty

Krátky opis
Pozývame na DEŇ ARCHITEKTÚRY: 28.9.2024, Topoľčany 14:30 -17:30 hod Komentovaná prehliadka mesta Topoľčany s historikom 18:00 -19:00 hod Vystúpenie STANDART SOCIETY
Fotogaléria
Názov podujatia
Komentovaná prehliadka a audiovizuálne predstavenie

Miesto konania / kraj
Topoľčany / Topoľčany

Termín konania
28.09.2024

Popis projektu

Deň architektúry, ktorý sa tento rok uskutoční od 27. septembra do 3. októbra 2024. Festival päť pozýva na stovky podujatí po celom Slovensku a Českej republike. Pre tohtoročný štvrnásty ročník festivalu v Českej republike a jedenásty ročník na Slovensku si organizátori zvolili motto PROCES PREMENY.


Program  28.9. 2024, Topoľčany

14:30- 17:30 Komentovaná prehliadka mestom Topoľčany

Navštívime prestavbami pozmenenú puristickú Vilu rodiny Rosenbergovej, zničenú budovu Červeného Kríža a zakončíme prehliadku pri unikátnej secesnej Vile Karla. Počas prechádzky sa zastavíme pri viacerých umeleckých dielach vo verejnom priestore a budeme sa venovať aj modernému urbanizmu a premene mesta.

 

18:00-19:00, Nástupište 1-12, Topoľčany

Audiovizuálny performatívny projekt Standard Society (dark ambient / rhythmic noise)


Vystúpením STANDART SOCIETY reagujeme na festivalovú tému "proces premeny". Ako priestor Nástupište 1-12, ktorý sa nachádza vo funkčnom podchode pod stanicou, sme počas uplynulých 13 rokov rozšírili využitie verejného priestoru pod stanicami v Topoľčanoch o ďalšie funkcie.

Názov prímateľa
Nástupište 1-12

Celkový rozpočet:
34 000,00 €

Výška podpory:
30 000,00 €