Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Rok v knižnici

Krátky opis
Historické romány sa tešia medzi čitateľmi knižnice veľkej popularite. Pri ich čítaní máme často pocit, že sa nachádzame v inom čase a na inom mieste. Príbehy vsadené do minulosti, či už sú zaľúbené alebo napínavé, nám okrem pobavenia prinášajú aj iný pohľad na históriu – stáva sa pre nás zaujímavejšou. Etnologička PhDr. Júlia Marcinová, PhD. so svojim debutovým románom Kde si sa vydala, tam si mlieko pýtaj, zaujala slovenských čitateľov spracovaním kroniky silných životných príbehov jej predko
Fotogaléria
Názov podujatia
Dotyk histórie

Miesto konania / kraj
Prievidza / Prievidza

Termín konania
03.10.2024

Popis projektu

Historické romány sa tešia medzi čitateľmi knižnice veľkej popularite. Pri ich čítaní máme často pocit, že sa nachádzame v inom čase a na inom mieste. Príbehy vsadené do minulosti, či už sú zaľúbené alebo napínavé, nám okrem pobavenia prinášajú aj iný pohľad na históriu – stáva sa pre nás zaujímavejšou.

Etnologička PhDr. Júlia Marcinová, PhD. so svojim debutovým románom Kde si sa vydala, tam si mlieko pýtaj, zaujala slovenských čitateľov spracovaním kroniky silných životných príbehov jej predkov.

Na besede Dotyk histórie sa s autorkou porozprávame aj o tom, koľko času pri písaní musela venovať štúdiu historických dokumentov.

Beseda sa uskutoční 3. októbra 2024 o 17.00 hodine v Hornonitrianskej knižnici na Záhradníckej 21 a je venovaná širokej verejnosti.


Názov prímateľa
Hornonitrianska knižnica v Prievidzi

Celkový rozpočet:
5 556,00 €

Výška podpory:
5 000,00 €