Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Počuli sme vrúcny hlas

Krátky opis
Festival mariánskych pútnických piesní je regionálne podujatie. Cieľom festivalu mariánskych pútnických piesní je zachovávať piesne spojené s významnými mariánskymi tradíciami na Slovensku, piesne spievané na oslavu Panny Márie, patrónky Slovenska, prispievať prostredníctvom duchovnej piesne, ale aj sprievodných podujatí – výstavy s náboženskou tematikou a výberom duchovnej poézie – k šíreniu duchovných hodnôt.
Fotogaléria
Názov podujatia
Počuli sme vrúcny hlas

Miesto konania / kraj
Nitrianske Pravno / Prievidza

Termín konania
14.09.2024

Popis projektu

Festivalu mariánskych pútnických piesní Počuli sme vrúcny hlas sa zúčastňujú sólisti spevácke zbory, chrámové spevácke zbory, spevácke skupiny a folklórne spevácke skupiny z okresu Prievidza ako aj z okolitých miest a obcí, ktoré si pripravia programový blok mariánskych pútnických piesní v časovom limite do 7 minút, tzn. 2 - 3 mariánske piesne. Počet účinkujúcich v jednom kolektíve nie je určený. Podmienkou účasti je naštudovanie povinnej skladby, ktorej notový materiál sa zašle prihláseným spevákom a speváckym kolektívom. Cieľom je motivácia k štúdiu duchovnej hudobnej literatúry, možnosť prezentácie pred publikom a rozšírenie skúseností.
Súčasťou festivalovej prehliadky je sprievodné vystúpenie sólistov - organ, recitácia, spev. Vyvrcholením podujatia je koncert hosťa festivalu, v r. 2024 dievčenský zbor Young Voices z Humenného. Sprievodnými aktivitami festivalu sú: odborný seminár pre zúčastnené zbory s dirigentkou Zuzanou Dirbákovou a autorská výstava fotografií sakrálnych pamiatok Nitrianskeho Pravna Miroslava Zajíca.


Názov prímateľa
Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi

Celkový rozpočet:
2 290,00 €

Výška podpory:
1 500,00 €