Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Festival AMPLIÓN – Nový kabaret & pouličné umenie (9. ročník)

Krátky opis
Medzinárodný festival nových foriem kabaretného divadla a pouličného umenia v exteriéroch a interiéroch historického mesta zapísaného v UNESCO. Multižánrová prehliadka (divadlo, hudba, literatúra, pohyb a výtvarné umenie) zameraná na spojenie umeleckej tvorby a občianskych aktivít.
Fotogaléria
Názov podujatia
Festival AMPLIÓN – Nový kabaret & pouličné umenie (9. ročník)

Miesto konania / kraj
Banská Štiavnica / Banská Štiavnica

Termín konania
20.09.2024 - 22.09.2024

Popis projektu

Medzinárodný festival nových foriem kabaretného divadla a súčasného pouličného umenia s prelínaním piatich druhov druhov umenia. AMPLIÓN je najnavštevovanejšia akcia z produkcie nezávislej kultúry v Banskej Štiavnici (každý rok cca 90 umelcov, na 12 scénach, Ø 1500 divákov), s dlhodobou spoluprácou s miestnou zriaďovanou kultúrou, s aktérmi nezávislej kultúry v centre, školami a kultúrnymi centrami na periférii mesta. ZÁMER: rozvoj nového kabaretu a pouličného umenia v SR s dôrazom na kvalitnú domácu a zahraničnú dramaturgiu a medziodborovú tvorbu. CIEĽ: Rozvíjať v meste a regióne podujatie, ktoré pokrýva kultúrnu medzeru medzi tradičnou baníckou kultúrou a kvalitným svetovým umením pre široké publikum. Téma 9. ročníka: ZBLIŽOVANIE ľudí rozdelených spoločenskou situáciou, názormi a záujmami v 3 dramaturgických líniách: 1/ NOVÝ KABARET prinesie tituly s cieľom v zábavnej forme mentálne akceptovať rôzne kultúry; 2/ POULIČNÉ UMENIE sa zameria na aktivizáciu susedskej spolupráce a stredoeurópskej tvorby a kooperácie (CIRCUS CARAVANA V4+UA); 3/ ANGAŽOVANÉ UMENIE rieši proces zbližovania ľudí s rôznymi názormi formou diskusného cyklu ART PUTIKA s výnimočnými osobnosťami literárneho života s cieľom rozvoja kritického myslenia, vzdelania a medziľudskej empatie (lektor Ján Markoš: antropológ Juraj Buzalka). PRÍNOS: rozvoj kultivovaného publika a tolerantnej spoločnosti. Okrem hlavného programu sa uskutočnia výjazdy umelcov AMPLIÓN Karavana na perifériu mesta, špeciálny program umeleckých prednesov skupiny D´distant dženerejšn: NO CLOSE, NO FUN a 6. ročník česko-slovenskej súťaže autorskej kabaretnej tvorby SKETCH UP. Najkvalitnejší umelci získajú cenu AMPLION ARGENTUM. Slogan: ZBLIŽOVAŤ JE UMENIE! 

Názov prímateľa
Ansámbel nepravidelného divadla n.o.

Celkový rozpočet:
30 000,00 €

Výška podpory:
25 000,00 €