Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

V novom svetle 2024

Krátky opis
Pozývame vás na 4. ročník festivalu V NOVOM SVETLE, ktorý sa bude konať už 5. až 7. septembra. Umenie rôznych foriem a médií od klasickej fotografie až po experimentálne performancie ‘osvetlí’ naše mysle, duše a hlavne priestory milovaného Cooltajneru. Celé 3 dni budeme môcť zažiť umenie na vlastnej koži, kedy prostredníctvom festivalu sprostredkujeme priamu a neopakovateľnú skúsenosť pre vaše zmysly. Tešíme sa na milé stretnutia s vami a diskusie o umení.
Fotogaléria
Názov podujatia
VNS*24 // Multižánrový festival súčasného umenia V NOVOM SVETLE v Považskej Bystrici

Miesto konania / kraj
Považská Bystrica / Považská Bystrica

Termín konania
05.09.2024 - 08.09.2024

Popis projektu

Nezadržateľne sa blíži termín jedného z najväčších podujatí súčasného umenia v našom regióne. Viete, o ktoré ide? Mnohí z vás správne hádajú, že ide o festival V NOVOM SVETLE. Festival sa bude v našom meste konať už po štvrtýkrát a aj tentoraz prinesie poriadnu dávku súčasného umenia a kultúry.

Umenie rôznych foriem a médií od klasickej fotografie až po experimentálne performancie ‘osvetlí’ naše mysle, duše a hlavne priestory milovaného Cooltajneru, a to v období od 5. do 7. septembra 2024. Celé 3 dni budeme môcť zažiť umenie na vlastnej koži, pretože nebude na bielych stenách galérie a ani na divadelných doskách. Prostredníctvom festivalu nám ide najmä o sprostredkovanie priamej a neopakovateľnej skúsenosti pre vaše zmysly. 

Všetci vieme, že v týchto dňoch kultúra musí znášať a snaží sa ustáť rany a prešľapy predstaviteľov ministerstva kultúry. Práve preto hrozí, že tento ročník bude možno posledným, no na druhej strane môže byť cestou, ako umením rozprávať, vyjadriť názor a poukázať na to, čo pokus o ovládanie umenia a jeho cenzúra môžu spôsobiť. 

Tento ročník sa ponesie v téme: ‘Hľadanie (svetla) v temnote’. Pred rokom, keď sme nosnú tému tohtoročného festivalu vymýšľali, sme ani netušili, ako bude aktuálna. VNS*24 sa stáva RUŽOVÝM svetlom v temnote, ktorá sa valí na túto krajinu. A tak vás pozývame už v prvý septembrový víkend do KVC COOLTAJNER / KORIDOR-u rozdúchať toto svetielko nádeje a trochu sa ho nasýtiť. Možno radšej aj do zásoby.

O kvalitný a výživný program ‘nového svetla’ sa postarajú umelci a umelkyne z celého Slovenska, Českej republiky, Ukrajiny, ale aj Francúzska. 

VNS*24 to budú aj:

Isama Zing (SK) _ Manon Meurt (CZ) _ post-hudba (CZ) _ Killa Selfie (UA) _ Whithe (SK) _ Kub0 (SK) _ NaiKavols (SK) _ Princess Molotov (SK) _ Sinks (CZ) _ NEREV (SK) _ Slam Poetry (SK) _ Katarína Maroši (SK) _ Grayhole (SK) _ Ameline a Piena (CZ a FR) _ FARA (SK) _ Atrikrist (CZ) _ Charon G (CZ) _ Venktovka (CZ) _ Yanntray & kvitek (CZ) a ďalší umelci a umelkyne vrátane výstavnej časti a sprievodného programu !!!

Časový harmonogram zverejníme čoskoro na našich sociálnych sieťach (zatiaľ na webe nájdete rozdelenie podľa dní) a pravidelne ho v prípade potreby budeme aktualizovať aj na stránke www.cooltajner.sk Tam momentálne nájdete článok, kde sa o prípravách festivalu dočítate viac. 

Všetko, čo potrebujete vedieť, vrátane unikátneho playlistu, predpredaju permanentiek, či aftermovie z minulého roku nájdete tu: linktr.ee/vns_festival

Náš festival podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia, ktorý je hlavným partnerom festivalu VNS*24 aj KVC Cooltajner. Veľká vďaka patrí doterajším odborným komisiám, ktoré oslovila naša koncepcia a dramaturgia podujatí, ktoré pre vás pripravujeme ♥

Za celý festivalový tím VNS*festivalu a tím KVC Cooltajner

Terez Rusnáková

manažérka festivalu V NOVOM SVETLE / KVC COOLTAJNER

www.cooltajner.sk

https://www.facebook.com/events/409164684999458

Názov prímateľa
COOLTAJNER

Celkový rozpočet:
16 200,00 €

Výška podpory:
12 700,00 €