Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Marusel - rodinný festival

Krátky opis
Marusel - rodinný festival s takýmto zameraním je jediným v našom kraji. Ideovým východiskom projektu je prezentácia tradičného detského folklóru, detských hier a trávenia voľného času v reálnom nie virtuálnom svete. Ideou festivalu je zároveň ukázať rodinám aj dôležitosť vzájomnej komunikácie. Zámerom je cez ideové východiská naučiť rodiny hrať sa.
Fotogaléria
Názov podujatia
Marusel - rodinný festival

Miesto konania / kraj
Vranov nad Topľou / Vranov nad Topľou

Termín konania
31.08.2024

Popis projektu

Cieľom originálneho rodinného festivalu Marusel je poukázať na kontrast medzi trávením detstva v dnešnej, digitálnej dobe a v minulosti. Zámerom je podnietiť rodiny s deťmi, k aktivitám spojených s tradičnou ľudovou kultúrou a poskytnúť kreatívne formy trávenia času. Organizovaním festivalu chceme budovať pozitívne vzťahy a priateľstvá medzi lokálnymi detskými súbormi a vytvoriť im priestor na prezentáciu a realizáciu. Festival s takýmto zameraním je jediným v našom kraji. Aktivity povzbudzujú deti stať sa členmi folklórnych zoskupení v regióne, podnecujú vývoj ich zručností s ohľadom na ich psychomotorický vývoj prostredníctvom zaujímavých a interaktívnych foriem ako sú školičky tanca, spevu a tradičné hry. Prirodzeným spôsobom – vlastnou skúsenosťou, sú deti oboznámené s rôznymi remeselnými technikami, ktoré boli v našom regióne najrozšírenejšie. 

Názov prímateľa
Hornozemplínske osvetové stredisko vo Vranove nad Topľou

Celkový rozpočet:
10 000,00 €

Výška podpory:
8 500,00 €