Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

KREATIV 2024

Krátky opis
Regionálne osvetové stredisko v Komárne – Regionális Művelődési Központ, Komárom realizuje pre záujemcov 5 jednodňových workshopov aktivity 2. ročník Nože sa pridaj a zahraj si v rámci projektu KREATIV 2024. Zamerané je na vzdelávanie v oblasti hudobného folklóru za účelom rozšírenia vedomostí a zručností – hre na tradičné hudobné nástroje (gajdy, ninera, citara) s úsilím o zveľaďovanie, uchovávanie prejavov tradičnej ľudovej kultúry tohto regiónu a motivácie účastníkov k aktívnej činnosti.
Fotogaléria
Názov podujatia
2. ročník Nože sa pridaj a zahraj si

Miesto konania / kraj
Martovce / Komárno

Termín konania
12.08.2024 - 16.08.2024

Popis projektu

Regionálne osvetové stredisko v Komárne - Regionális Művelődési Központ, Komárom organizuje 2.ročník Nože sa pridaj a zahraj si v rámci projektu KREATIV 2024. Záujemcom poskytne doplnkové vzdelávanie pod odborným dohľadom lektorov počas 5 jednodňových workshopov za účelom nadobudnutia vedomostí a zručností v oblasti hudobného folklóru. Výučba hry na tradičné hudobné nástroje (citara, ninera, gajdy) bude prebiehať zážitkovou formou. Účastníci si osvoja herno-technické zručnosti, pochopia súvislosti v oblasti interpretácie ľudovej hudby i princípy spoločnej hry. Na základe nových poznatkov a zručností v oblasti hudobného folklóru motivujeme účastníkov k ďalšej aktívnej činnosti. Prispejeme k výchove generácie folkloristov, ktorí budú rozumieť a poznať svoju rodnú kultúru i jej presahy a svojou prezentáciou na prehliadkach, festivaloch či súťažiach, ich  posúvať do povedomia širšej verejnosti.

Garant a lektor aktivity: István Katona, folklorista, tanečník, choreograf, pedagóg, hudobník a etnológ, v rokoch 1983 - 1987 umelecký riaditeľ a choreograf vo folklórnom súbore Mladé srdcia, dnes známe ako Tanečné divadlo Ifjú Szivek v Bratislave.

Asistent lektora: Gellért Vörös, folklorista, hudobník

5 jednodňových workshopov vzdelávacej aktivity pod názvom 2.ročník Nože sa pridaj a zahraj si sa budú konať od 12.8.2024 do 16.8.2024.  Miestom realizácie Kultúrny park Árpáda Fesztyho v Martovciach (okres Komárno).

 

Viac informácií o aktivite, podrobné informácie a prihlášku nájdete na oficiálnej stránke ROS v Komárne – Rmk, Komárom www.roskn.sk, link tu:

https://www.roskn.sk/podujatia/2-rocnik-noze-sa-pridaj-a-zahraj-si/"> style="color:black;mso-color-alt:windowtext">https://www.roskn.sk/podujatia/2-rocnik-noze-sa-pridaj-a-zahraj-si/"> lang="SK">

 

„Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia“ - Hlavný partner

 

Názov prímateľa
Regionálne osvetové stredisko v Komárne – Regionális Művelődési Központ, Komárom

Celkový rozpočet:
29 356,00 €

Výška podpory:
12 000,00 €