Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Košice Artist in Residence 2024

Krátky opis
Pozývame vás na letné Meet & Greet stretnutie, ktoré je jedinečnou príležitosťou k bližšiemu kontaktu a osobnému dialógu s umelcami v našej komunite. Tentokrát sa vám predstavia naše aktuálne rezidentky Lisa Deikun z Bieloruska, ktorá aktuálne pôsobí v Poľsku a ukrajinská umelkyňa Iryna Loskot.
Fotogaléria
Názov podujatia
Meet & Greet / Lisa Deikun a Iryna Loskot

Miesto konania / kraj
Košice / Košice I,Košice II,Košice III,Košice IV

Termín konania
06.08.2024

Popis projektu

Meet & Greet w/ Lisa Deikun a Iryna Loskot

6.8.2024 / 18.00 / Šopa Gallery, Hlavná 40, Košice


Pozývame vás na letné Meet & Greet stretnutie, ktoré je jedinečnou príležitosťou k bližšiemu kontaktu a osobnému dialógu s umelcami v našej komunite.

 

Tentokrát sa vám predstavia naše rezidentky Lisa Deikun z Bieloruska, ktorá aktuálne pôsobí v Poľsku a ukrajinská umelkyňa Iryna Loskot.

 

LISA DEIKUN (BY) sa vo svojej umeleckej praxi zaoberá témami ako sú queerness, vzťah medzi človekom a objektom alebo reálneho a nereálneho. Ústredný motív celej tvorby tvorí práve vzťah človeka a objektu, ktorý vykresľuje prostredníctvom tkaného textilného média, reliéfnej tvorby a inštalácií. Práve tieto techniky umocňujú povahu zmienených spojení, stelesňujú ich emocionálnu krehkosť v materiálnej podobe.


IRYNA LOSKOT (UA) sa vo svojej umeleckej praxi, skrze tému vykorisťovania životného prostredia a odporu voči tomuto vykorisťovaniu, poukazuje na otázky ekologickej krízy, ktorej spoločne čelíme. Vo svojich dielach vytvára jednotný priestor pamäte ako pre ľudské, tak aj mimo ľudské spoločenstvo. Iryna sa v nás snaží takýmto prístupom vyvolať empatiu voči neľudskému tým, že odhaľuje ich prítomnosť v individuálnej pamäti človeka. Cieľom umelkyne je podkopať antropocentrický pohľad prostredníctvom obrazov stierania hraníc práve medzi ľudskými a neľudskými skúsenosťami. 


Tešíme sa na vás!


Rezidenčný program z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Fond na podporu umenia je hlavným partnerom tohto projektu.

Rezidenčný pobyt Lisy Deikun je realizovaný vďaka spolupráci s Malým Berlínom a Pershykrok.by.


Názov prímateľa
KAIR

Celkový rozpočet:
57 300,00 €

Výška podpory:
40 000,00 €