Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Nezabudnuté remeslá 2024

Krátky opis
Najväčší miestny remeselný a ľudovoumelecký jarmok s pestrým programom, v tomto roku so sloganom a témou NA VLÁKNE. Svoju zručnosť predvedie v Banskej Štiavnici približne stovka remeselníkov a výrobcov ľudovo - umeleckých predmetov. V programe návštevníkov čaká zaujímavá folklórna ponuka, program pre deti a rozprávanie odborníkov a remeselníkov na tému festivalu. .
Fotogaléria
Názov podujatia
Nezabudnuté remeslá

Miesto konania / kraj
Banská Štiavnica / Banská Štiavnica

Termín konania
03.08.2024

Popis projektu

Návštevníkov čaká rozprávanie a praktické ukážky práce s vláknom v tradičnej kultúre i to, ako na túto prácu nadväzujú súčasníci. O histórii spracovania vlákna v regióne nám porozprávajú odborníci.

Program tradične vyplnia aj vystúpenia pozvaných súborov a program pre deti. Okrem toho na návštevníkov čaká obľúbený moderátor Forgi, tvorivé dielne a ďalšie prekvapenia.

Z programu vyberáme:

FS Marína zo Zvolena

FS Haviar z Rožňavy

ĽH Pokošovci z Telgártu

Remeselníci zameraní na tkanie, výšivky, štrikovanie z tradičných ľudových materiálov.

Divadlo Babadlo

Tvorivé dielne s textilom


Podujatie z verejných zdrojov podporil FOND NA PODPORU UMENIA

Názov prímateľa
Mesto Banská Štiavnica

Celkový rozpočet:
11 600,00 €

Výška podpory:
4 000,00 €