Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Nástupište 1-12: Rok trinásty

Krátky opis
Tvorivý pobyt troch matiek s deťmi Jana Kapelová, Dana Moravčíková a Zuzana Moravčíková Termín rezidencie: 6.júl- 20.júl 2024, Pažite
Fotogaléria
Názov podujatia
Tvorivý pobyt

Miesto konania / kraj
Topoľčany / Topoľčany

Termín konania
06.07.2024 - 20.07.2024

Popis projektu

Rodinná rezidencia troch matiek, umelkýň spolu s ich deťmi vychádza zo základnej otázky "Aké by to bolo - byť spoločne na umeleckom pobyte a mať priestor, čas a možnosť tvoriť, zdieľať a vzájomne interagovať medzi sebou a deťmi? Aké možnosti naskytá tvorba v malej komunite matiek, ktoré môžu zdieľať bežnú starostlivosť o deti a vytvoriť si tak priestor pre tvorbu, rozhovory a vzájomnosť?" 
Rezidencie sa zúčastnia sestry a švagriné, Jana Kapelová, pedagogička a umelkyňa zameriavajúca sa na videoart, Dana Moravčíková, pedagogička a ilustrátorka a Zuzana Morvačíková, andragogička, ktorá sa venuje kreatívnemu tvoreniu a narúšaniu myšlienkových vzorcov. Spoločne so svojimi troma deťmi strávia dni nad akvarelami, hlinou, objektami, s kamerou, diktafónom a foťákom v ruke.

19.7.2024 rozhovory a prezentácia výstupov z rezidencie

Názov prímateľa
Nástupište 1-12

Celkový rozpočet:
34 000,00 €

Výška podpory:
30 000,00 €