Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Celoročné aktivity Neskorého zberu 2024-2025

Krátky opis
Trio tanečníkov Eva Klimáčková, Daniel Raček a Anna Sedlačková. Tanečný piknik, vhodný pre dospelých i deti. Zámerom tohto atypického performatívneho projektu je vytvorenie spoločného momentu a priestoru spolunažívania medzi performerom a divákom. Spoločné zdieľanie rovnakého ekosystému.
Fotogaléria
Názov podujatia
Neskorý zber/Compagnie E7KA: How to watch a moving body, tanečný piknik

Miesto konania / kraj
Námestovo / Námestovo

Termín konania
14.08.2024

Popis projektu

How to watch a moving body, tanečný piknik

“Ako sa pozerať na pohybujúce sa telo“ je výsledkom spoluautorstva troch choreografov: Evy Klimáčkovej, Anky Sedlačkovej a Daniela Račka a je určený do verejného priestoru, konkrétne do záhrad, parkov či prírodných priestorov a je vhodný pre dospelých i deti. Zámerom tohto atypického performatívneho projektu je vytvorenie momentu a organického priestoru spolunažívania medzi performerom a divákom, zdieľanie rovnakého ekosystému dôvery, spolu pretvárať vzťah a dynamiku spoločného priestoru a slobodného pohľadu.
Predstavenie organickým spôsobom pozýva diváka do úlohy interpreta a navyše ho láka zdieľať rovnakú pozíciu bez hierarchií. Práca s recykláciou energií, gestá, spoločné slová, ako aj skúmanie vnútorného sveta a okolitého priestoru sú súčasťou slovnej a pohybovej zásoby. Slovo aj pohyb sa stávajú sprievodcami krajinou.

TENTO KRÁT SA STRETNEME V REGIÓNE NÁMESTOVO, POČAS TRVANIA FESTIVALU TANEČNO. PRE KONKRÉTNY ČAS SLEDUJTE PROGRAM FESTIVALU TANEČNO 2024. TEŠÍME SA NA VÁS!!!!!

Námet: Eva Klimáčková, Anna Sedlačková

Vizuál: Alica Mikócziová

Autori/Tanec/Performance: Eva Klimáčková, Daniel Raček, Anna Sedlačková

Technická podpora: Martin Hodoň, Dominik Suchý

Produkcia: Neskorý zber - Alexandra Mireková, Daniel Raček

Odporúčanie pre účastníkov/čky pikniku: zoberte si so sebou chlebník, nepremokavú obuv, pršiplášť (v prípade nepriaznivého počasia), tekutiny, ovocie, obložený chlebík (olovrant) a keksík.
Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
Ďalej podporili: Pažite - multidisciplinárne centrum pre súčasnosť, Topoľčany, Záhrada - CNK Banská Bystrica, SNG Schaubmarov mlyn, Babyfit, Priestor Špirála, PLAST.
Ďakujeme: Andrea a Janko Košiarovci, Michal Uhlárik, Pavol Durec, Adam Sedlačko, Miloš Raček.

Názov prímateľa
Neskorý zber

Celkový rozpočet:
12 224,00 €

Výška podpory:
11 000,00 €