Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

SOBOTSKÝ JAZZTIVAL, 7. ročník

Krátky opis
V piatok, 12. júla o 20.00 hod. vás pozývame na tretí koncert SOBOTSKÉHO JAZZTIVALU 2024. Na nádvorí Čierneho orla predstaví formácia FOA a Stanislav Počaji svoj najnovší album Domček z kariet. Gitarista a autor hudby Stanislav Počaji ušil hudobný kabát štrnástim básňam Petra Konečného z básnickej zbierky „Krátky príbeh o láske“.
Fotogaléria
Názov podujatia
FOA & STANISLAV POČAJI

Miesto konania / kraj
Rimavská Sobota / Rimavská Sobota

Termín konania
12.07.2024

Popis projektu

V piatok, 12. júla o 20.00 hod. vás pozývame na tretí koncert SOBOTSKÉHO JAZZTIVALU 2024. Na nádvorí Čierneho orla predstaví formácia FOA a Stanislav Počaji svoj najnovší album Domček z kariet. Gitarista a autor hudby Stanislav Počaji ušil hudobný kabát štrnástim básňam Petra Konečného z básnickej zbierky „Krátky príbeh o láske“ a vzal si na starosť i aranžmány a produkciu. Album zrkadlí hudobné žánre, ktoré Stanislav Počaji rád hráva, ako jazz, fusion, blues či folk. Predstaví sa s mladou speváčkou Asiou Smolkovou a kapelou. Vstupné: 10 €, predaj vstupeniek v DK, Kine Orbis, online na www.kulturars.sk aj priamo na mieste.

Gitarista a autor hudby Stanislav Počaji, frontman kapely Aftertee, pôsobí tiež v rozličných iných hudobných projektoch, napríklad s mladou speváčkou Asiou Smolkovou ako Friends Of Asia. Názov jeho najnovšieho albumu Domček z kariet je metaforou krehkosti, čara okamihu i poznania, že láska je vlastne hrou. V „Domčeku z kariet“ je každá karta iná. Pri stíšení a sústredenom počúvaní vynikne krehká krása lyrických pesničiek (takmer všetky možno nazvať baladami), pod povrchom ktorých možno driemu malé drámy. Poetické duše za pohodového jesenného večera zaplesajú.

Koncertnú podobu tohto albumu doplnenú o ďalšie skladby z autorskej dielne Asie , či Stanislava si môžete u nás vypočuť v tejto zostave: Asia Smolková / spev, Stanislav Počaji / gitara a spev, mozambický bubeník Deodato Siquir, Matej Štubniak / kontrabas a Peter Strauch/ tenorsaxofón.

SOBOTSKÝ JAZZTIVAL 2024 z verejných zdrojov podporili Fond na podporu umenia a Fond na podporu kultúry národnostných menšín.

Počas leta sa v rámci Sobotského jazztivalu môžeme tešiť na ďalšie 3 krásne koncerty.

16. august / 20.00 hod. /  Sárik Péter Trio (HU)

28. august / 20.00 hod. / Aron Hodek & The PocketCrew

6. september / 20.00 hod. /  Peter Juhás & Band

Názov prímateľa
Mestské kultúrne stredisko Rimavská Sobota

Celkový rozpočet:
12 400,00 €

Výška podpory:
9 100,00 €