Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

SOBOTSKÝ JAZZTIVAL, 7. ročník

Krátky opis
V piatok, 21. 6. o 20.00 hod. nás čaká druhý vynikajúci koncert SOBOSTSKÉHO JAZZTIVALU v podaní mladej martinskej hudobnej skladateľky a speváčky SONI KMET s kapelou. Vo svojej tvorbe otvára témy rodinných a medziľudských vzťahov, osamelosti, ľudskej ľahostajnosti a tak aj hudobne aj textovo si vyžaduje vnímavého poslucháča.
Fotogaléria
Názov podujatia
SONA KMET & BAND

Miesto konania / kraj
Rimavská Sobota / Rimavská Sobota

Termín konania
21.06.2024

Popis projektu

V piatok, 21. 6. o 20.00 hod. nás čaká druhý vynikajúci koncert SOBOSTSKÉHO JAZZTIVALU v podaní mladej martinskej hudobnej skladateľky a speváčky SONI KMET s kapelou. Vo svojej tvorbe otvára témy rodinných a medziľudských vzťahov, osamelosti, ľudskej ľahostajnosti a tak aj hudobne aj textovo si vyžaduje vnímavého poslucháča. Vstupné: 10€, predaj vstupeniek v DK, Kine Orbis a online na kulturars.sk

Sona Kmet v roku 2022 vydala svoj debutový singel Big Brother a debutové EP Don‘t Let Me Go Home, v ktorom mapuje svoje obdobie dospievania a hľadania vlastnej identity. EPju zaradila medzi finalistov Pódia mladých talentov Bratislavských Jazzových Dní a prinieslo jej nomináciu na Debut roka, Rádiohlavy Rádia FM, rovnako aj najnovší singel Kid of Today, s nomináciou na Skladbu roka2023.

Texty jej piesní, písané v angličtine, sú často metaforami, ktoré hudobne dopĺňa mnohými vrstvenými vokálmi, čím vyjadruje komplikovanosť medziľudských vzťahov a ľudských osudov. Sona sa často venuje sociálnym témam, občianskej angažovanosti, právu všetkých na sebavyjadrenie a na hľadanie zmyslu a poslania vlastného života.

Sonina tvorba sa dá charakterizovať ako indie-dream-pop, aj keď ju nie je možné zaškatuľkovať do jediného žánra. Hlavne v svojej novšej tvorbe Sona hudobne experimentuje a posúva svoje piesne do nových umeleckých dimenzií. Kým jej štúdiová tvorba je predovšetkým fúziou vokálnych partov a elektronickej hudby, v live-verzii Sona vystupuje buď v duu so svojím koproducentom Tomášom Gulánom, alebo v plnej 5-člennej kapelovej verzii.

Kapela: Sona Kmet / spev, Tomáš Gulán / gitara, klávesy, Radoslav Rugala / bicie, Roman Zábojník / basgitara, Adrián Mikušák /http://encyklopedia.sme.sk/c/1050848/"> class="15" style="mso-spacerun:'yes';font-family:Calibri;mso-bidi-font-family:'Times New Roman';"> saxofón.

Viac informácii o Soninej tvorbe nájdete na jej webe http://encyklopedia.sme.sk/c/1050848/"> class="15" style="font-family: Calibri; color: rgb(0, 0, 255);">www.sonakmet.com, na streamovacích platformách a sociálnych sieťach @sonakmet a recenzie jej tvorby na portáli hudba.sk.

Počas leta v rámci Sobotského jazztivalu môžeme tešiť na ďalšie 4 krásne koncerty.

12. júl / 20.00 hod. /  FOA & Stanislav Počaji

16. august / 20.00 hod. /  Sárik Péter Trio (HU)

28. august / 20.00 hod. / Aron Hodek & The PocketCrew

6. september / 20.00 hod. /  Peter Juhás & Band

 Projekt SOBOTSKÝ JAZZTIVAL 2024 z verejných zdrojov podporili Fond na podporu kultúry a Fond na podporu kultúry národnostných menšín.

 

Názov prímateľa
Mestské kultúrne stredisko Rimavská Sobota

Celkový rozpočet:
12 400,00 €

Výška podpory:
9 100,00 €