Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

KREATÍVNE 2024

Krátky opis
Letný kurz zbormajstrov je odborné vzdelávanie pod vedením kvalifikovaných lektorov, určené zbormajstrom všetkých kategórií amatérskych speváckych zborov (detských, mládežníckych a dospelých), začiatočníkom, mierne pokročilým i pokročilým.
Fotogaléria
Názov podujatia
Letný kurz zbormajstrov 2024

Miesto konania / kraj
Trnava / Trnava

Termín konania
01.07.2024 - 05.07.2024

Popis projektu

Po niekoľkých úspešných ročníkoch sa Letný kurz zbormajstrov bude po prvýkrát realizovať v Trnave, v termíne od 1. do 5. júla. 2024.  Trnava je nielen slovenským Rímom, ale takisto mestom speváckych zborov. Navyše je sem výborné dopravné spojenie pre frekventantov, ktorí sú z celého Slovenska. Mesto sa teda v týchto dňoch stane miestom celoštátneho vzdelávania zbormajstrov. Hlavným organizátorom je Trnavské osvetové stredisko. Samotné vzdelávanie sa uskutoční v ZUŠ Mikuláša Schneidera-Trnavského. Pozvanie prijali skvelé lektorky, ktoré budú držať patronát nad 16 frekventantmi. Všetci sa spolu predstavia na záverečnom koncerte, ktorý bude 5. júla so začiatkom o 17:00 hod. v Evanjelickom kostole v Trnave. Účastníci kurzov každoročne pracujú s cvičným zborom, ktorý je k dispozícii na ich zdokonaľovanie. Tento rok ním bude miešaný spevácky zbor Tirnavia z Trnavy, ktorý bude takisto aktérom záverečného koncertu, kde budú frekventantom odovzdané aj osvedčenia o absolvovaní kurzu. Odbornými garantmi Letného kurzu zbormajstrov sú Národné osvetové centrum a prof. MgA. Blanka Juhaňáková, ArtD., ktorá bude aj lektorkou tohto podujatia. Ďalšími lektorkami zborového dirigovania budú Mgr. art. Zuzana Buchová Holičková, ArtD., a Mgr. art. Tatiana Kanišáková, PhD. Zdokonaľovanie vokálnej techniky samotných účastníkov kurzu budú mať na starosti Darina Andučič-Tóthová, DiS. art., a Mgr. Katarína Kružíková.

Organizačným garantom podujatia je Trnavské osvetové stredisko, ktoré je v zriaďovateľskej pôsobnosti Trnavského samosprávneho kraja. Hlavným finančným partnerom je Fond na podporu umenia. Podujatie finančne podporili Trnavský samosprávny kraj, Trnavské osvetové stredisko a Národné osvetové centrum. Partnerom je ZUŠ Mikuláša Schneidera-Trnavského.

Názov prímateľa
Trnavské osvetové stredisko

Celkový rozpočet:
24 000,00 €

Výška podpory:
7 500,00 €