Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Tvorivé a vzdelávacie podujatia 5

Krátky opis
Pokračovanie úspešného cyklu tvorivých dielní tradičných remesiel pre širokú verejnosť. Počas piatich nedeľných popoludní budú remeselníkmi prezentované vybrané tradičné remeslá v prostredí Expozície ľudovej architektúry a bývania Vihorlatského múzea v Humennom. Prezentované remeslá: hrnčiarstvo, spracovávanie ovčej vlny, tkáčstvo, korytárstvo, kováčstvo, podkúvanie koní.
Fotogaléria
Názov podujatia
Oživené remeslá

Miesto konania / kraj
Humenné / Humenné

Termín konania
07.07.2024 - 18.08.2024

Popis projektu

Ďalší cyklus úspešných podujatí v skanzene Vihorlatského múzea v Humennom opäť oživí expozíciu tvorivými dielňami tradičných remesiel. Pre širokú verejnosť sa vždy v nedeľu od 14.00 - 18.00 hod. predstavia remeselníci - lektori s tradičným remeslom, ktorému sa venujú. Harmonogram:

7.7.2024 Jaroslav Lechan z OZ Košiar (Topoľa) - hrnčiarstvo,

14.4.2024 Júlia Madziková z Dielnička ovečka (Prešov) - spracovávanie ovčej vlny,

21.7.2024 Ľubica Talarovičová (Snina) - tkáčstvo,

4.8.2024 Milan Karľa (Snina) - korytárstvo,

18.8.2024 Štefan Barančík (Kamenica nad Cirochou) - kováčstvo, podkúvanie koní.

Názov prímateľa
Vihorlatské múzeum v Humennom

Celkový rozpočet:
3 000,00 €

Výška podpory:
2 000,00 €