Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Vzdelávanie v neprofesionálnom umení a astronómii VI.

Krátky opis
5-dňové hudobné dielne pre detské a mládežnícke ľudové hudby z Nitrianskeho kraja pod vedením 5 odborných lektorov z oblasti tradičnej ľudovej hudby. V posledný deň záverečný koncert pre rodinných príslušníkov, vedúcich ľudových hudieb a verejnosť. V spolupráci so speváčkami z FSk Briežok z Jedľových Kostolian, za pomoci lektorov, jedno programové číslo, kde sa naučia mladí muzikanti kooperácií so speváckou skupinou.
Fotogaléria
Názov podujatia
Na našu nótu

Miesto konania / kraj
Obyce / Zlaté Moravce

Termín konania
28.08.2024 - 01.09.2024

Popis projektu

Realizácia 5-dňových hudobných tvorivých dielní pre členov detských a mládežníckych ľudových hudieb Nitrianskeho kraja, pod vedením 5 odborných lektorov z oblasti tradičnej ľudovej hudby 28.8. - 1.9.2024 v Partizán rezorte v Obyciach. Prioritne zameraný projekt na členov ľudových hudieb Nitrianskeho kraja vo veku 9 – 17 rokov. Mladí muzikanti budú počas 5 dní aktívne motivovaní lektormi k zdokonaľovaniu sa v hre na tradičných hudobných nástrojoch, zlepšovaniu svojich štýlovo-interpretačných zručností, vedení k vyhľadávaniu a interpretácii hudobno-folklórneho materiálu zo svojho domáceho prostredia a priučia sa kooperácii so speváckou skupinou. Praktickými dielňami, ukážkou práce lektorov s interpretmi ukážeme vedúcim hudieb, že systematická práca a príprava má dôležitý význam v následnom dosahovaní výsledkov. Posledný deň záverečný koncert pre rodinných príslušníkov, vedúcich ľudových hudieb a verejnosť. V spolupráci so speváčkami z FSk Briežok z Jedľových Kostolian, za pomoci lektorov, jedno programové číslo, kde sa naučia muzikanti kooperácií so speváckou skupinou. Aktivita je súčasťou projektu Vzdelávanie v neprofesionálnom umení a astronómii VI. Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Názov prímateľa
Krajské osvetové stredisko v Nitre

Celkový rozpočet:
35 708,00 €

Výška podpory:
19 010,00 €