Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Kvantum

Krátky opis
Festival KVANTUM, Podhradie okres Topoľčany 22. – 23. jún 2024 Interaktívne inštalácie Hudobné vystúpenia Diskusie Divadelné predstavenia Výtvarné workshopy Zaujímaví ľudia Umenie Site-specific projekty, enviro zážitok
Fotogaléria
Názov podujatia
Festival Kvantum

Miesto konania / kraj
Podhradie / Prievidza

Termín konania
22.06.2024 - 23.06.2024

Popis projektu

DIVADLO: DIVADLO PÔTOŇ: Terra Apathy, PETRA FORNAYOVÁ a kol.: Zelená je tráva VIZUÁLNE UMENIE: Lydia Chatziiakov (GR) Bilal Yilmaz (ISR) Peter Králik Jakub Pišek Radovan Dranga & Alex Zelina Fero Király & Eva Vozárová Klára Kusá Ľubomír Slovinský Jaroslav Beliš študenstvo Akadémie umenia Banská Bystrica


HUDBA: JANA KIRSCHNER (SK/UK), PÁNKO (SK), BINARY BOY (DE), HALLOGENERATOR (SK), NaiKavols (SK), Spectrum Quartett (SK)


VEDA, FILOZOFIA A TECHNOLÓGIE: diskusie: Juraj Buzalka, Zuzana Husárová, Juraj Podroužek, Milan Novota, Zuzana Burivalová, Kristina Mojzesová, Alexandra Tamásová & Omar Mirza, Barbora Lungová, Martin Piaček, Ján Solčáni, Peter Králik, Vojtěch Pecka WORKSHOPY: Jana Kianičková Godálová, Marek Kianička, Peter Kršák (linoryt), Kristína Grežďová (výtvarné intervencie pre deti), Miro Kubečka (jedlé buriny), Vaskes a Juraj (muzikoterapia), mobilné planetárium (pre deti)Cieľom festivalu je vytvoriť priestor pre interdisciplinárny disciplinárny dialóg, ktorý zdôrazňuje význam a potenciál vidieka. Prostredníctvom prezentácií, diskusií a interaktívnych diel umelcov, vedcov, technológov a filozofov chceme ukázať, ako môžu byť vidiecke oblasti centrom inovácií a kreativity.

Festival sa zameriava na prezentáciu nových umeleckých diel a vedeckých poznatkov týkajúcich sa života na vidieku a jeho budúcnosti ako i širšieho globálneho kontextu. Naším cieľom je ukázať, ako môžu byť vidiecke oblasti miestom inovatívnych riešení v oblasti udržateľnosti, technológií a sociálnej spravodlivosti.


Kvantum Festival poskytuje platformu pre nové formy spolupráce a inovácie, ktoré môžu prispieť k rozvoju umenia, vedy a technológií, ako aj k zlepšeniu života na vidieku.

V rámci festivalu plánujeme úzko spolupracovať s miestnou komunitou. Naším cieľom je zapojiť miestnych obyvateľov do organizácie a realizácie festivalu, čím podporíme ich angažovanosť a vytvoríme silnejšie väzby medzi festivalom a komunitou. Súčasťou festivalu sú rezidencie, plenery a diskusie s miestnou komunitou pred samotným festivalom.


Viac www.festivalkvantum.sk


Názov prímateľa
Nástupište 1-12

Celkový rozpočet:
24 610,00 €

Výška podpory:
15 300,00 €