Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Folklórne slávnosti Krakovany 2024 - 56. ročník

Krátky opis
Folklórne slávnosti v Krakovanoch píšu v tomto roku už 56 ročnú históriu. Dvojdňový bohatý program je zameraný na prejavy tradičnej ľudovej kultúry nielen piešťanského regiónu, ale i širokého okolia. Podujatie ponúka program pre všetky vekové kategórie, súčasťou je množstvo sprievodných podujatí, výstavy, tvorivé dielne, tradičná kuchyňa a množstvo ďalších.
Fotogaléria
Názov podujatia
56. ročník Folklórne slávnosti Krakovany

Miesto konania / kraj
Krakovany / Piešťany

Termín konania
29.06.2024 - 30.06.2024

Popis projektu

56. ročník Folklórnych slávností Krakovany sa uskutoční 29. - 30.6. 2024. Program v sobotu otvoria folklórne kolektívy DFSk Verešvaran a verešvárski ochotníci, DFS Verešvaranček a dychová hudba Verešvaranka z Červeníka, s ľudovou hudbou T. Polakoviča. V spoločnom programe Verešvárska svadba bude divákovi predstavené scénické spracovanie tradičnej svadby v Červeníku v minulosti, s dôrazom na dodržanie všetkých svadobných zvykov, ktoré predchádzali obradu i zobrazenie samotnej svadby. Nasleduje interaktívny program pre divákov, Zaspievajme si s ĽH P. Obucha. Ďalším programom predstavíme osobnosť  Štefana Antona Pyšného, hudobného skladateľa, pedagóga a zberateľa ľudových piesní, v programe ,,Z Vrbového do Krakován" budú účinkovať: FS LUSK, ĽH Borovienka, DFS Krakovanček, FS Otava, ĽH P. Obucha, spevácky zbor Cantíléna Senica, CZUŠ sv. Gorazda Vrbové a sólisti tanečníci a speváci. Nasleduje vystúpenie Zespol piesni i tanca Žiwczane Poľsko a zábava s ĽH P. Obucha. Nedeľný program otvorí Fujarové duo Peter Žitňanský a Monika Gromová, detské súbory Trnavček, Krakovanček a Žochárik sa predstavia v programe ,,Na zelenej lúke", nasleduje školička tanca pre najmenších. Domáca FSk Krakovčanka predstaví pásmo ,,V Krakovách na štácií", opäť sa predstavia hostia z Poľska a záverečný program bude patriť FS Stavbár zo Žiliny s programom ,,Od prameňa." Podujatie má  pripravených množstvo sprievodných podujatí pre všetky vekové kategórie v priestoroch kultúrneho domu, v areáli amfiteátra i v múzeu za Krakovskú bránu. 

Názov prímateľa
Trnavské osvetové stredisko

Celkový rozpočet:
31 600,00 €

Výška podpory:
10 000,00 €