Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Učíme sa o ľudovom odeve

Krátky opis
Zámerom projektu je realizácia vzdelávacích aktivít pre cieľovú skupinu žiakov so špeciálnymi vzdelávacími potrebami na úrovni základných a praktických škôl. Nosnou ideou je šírenie informácií o regionálnej ľudovej kultúre pre vybranú skupinu žiakov so špeciálnymi vzdelávacími potrebami. Výsledkom projektu bude živý kontakt s ľudovým umením, zlepšenie umeleckých zručností a sociálnu integráciu špecifickej skupiny žiakov.
Fotogaléria
Názov podujatia
Učíme sa o ľudovom odeve

Miesto konania / kraj
Považská Bystrica / Považská Bystrica

Termín konania
07.06.2024 - 11.06.2024

Popis projektu

Projekt Učíme sa o ľudovom odeve je určený pre žiakov spojených škôl v mestách Považská Bystrica, Púchov a Bytča. Vzdelávacie pásmo bude pozostávať z dvoch častí: 1. prednášky etnológa (pri ktorej sa využije edukačná pomôcka - brožúra o ľudovom odeve na strednom Považí, zmyslový kontakt so zbierkami ľudového odevu a interaktívne pracovné zošity) a 2. tvorivej dielne (zameranej na aplikáciu ľudovej ornamentiky na tašku a tričko). Ideovým zámerom je šírenie informácií o regionálnej ľudovej kultúre pre vybranú skupinu žiakov so špeciálnymi vzdelávacími potrebami. Výsledkom projektu bude živý kontakt s ľudovým umením, zlepšenie umeleckých zručností a sociálnu integráciu špecifickej skupiny žiakov.

Názov prímateľa
Vlastivedné múzeum v Považskej Bystrici

Celkový rozpočet:
4 021,00 €

Výška podpory:
4 000,00 €