Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Slovenské vizuálne umenie na Art Rotterdam, Holandsko

Krátky opis
V kurátorskej koncepcii Mgr. Silvii Van Espen sme vystavili diela týchto umelcov: Štefan Papčo, socha / objekt, Lucia Papčová, fotografia, Vladimír Ossif, maľba, Izvor Pende, maľba, Sara Zahorjanová, objekt. Článok Johna Davosa „Art Rotterdam: Les Galeries 3: Ramkers, No Man's Land, Ron Mandos, Roof-A, Spazio Nuovo, Zahorian & Van Espen”, na loeildelaphotographie.com platforme nám venuje celú stranu. Výstavu navštívilo cez 30.000 návštevníkov z celej Európy.
Fotogaléria
Názov podujatia
Art Rotterdam

Miesto konania
Holandsko

Termín konania
01.02.2024 - 04.02.2024

Popis projektu

Naša prezentácia na Art Rotterdam v konkurencii viac než 100 vybraných európskych galérií súčasného umenia sa dá označiť za veľmi úspešnú. Hneď napoprvýkrát nás organizátor umiestnil do hlavne sekcie hneď pri vchode ako prvú galériu. V kurátorskej koncepcii Mgr. Silvii Van Espen sme vystavili diela týchto umelcov: Štefan Papčo, socha / objekt, Lucia Papčová, fotografia, Vladimír Ossif, maľba, Izvor Pende, maľba, Sara Zahorjanová, objekt.


Naša výstava pritiahla veľkú pozornosť návštevníkov v počte cez 30.000, a to naprieč generačným spektrom a z viacerých okolitých krajín, vrátane Belgicka, Nemecka, Dánska atď. Stánok navštívili aj pracovníci múzeí /napr. Voorlinden/ a galérií, a taktiež masmédií. Ako výsledok, okrem iného, je aj iniciatíva galérie Barbé Gent, Belgicko začleniť 2 diela Štefana Papčo do pripravovanej výstavy v Gente, Belgicku v marci-apríli 2024. Stánok navštívila a ocenila aj holandská kráľovná Maxima v doprovode veľvyslankyne Holandska v SR p. Gabriely Sancissi.

Riaditeľ Art Rotterdam Fons Hof označil našu výstavu ako vynikajúcu a pozval nás do hlavnej sekcie aj budúci rok.


Naša výstava a galéria sa spomína na loeildelaphotographie.com platforme v obsiahlom článku Johna Davosa „Art Rotterdam: Les Galeries 3: Ramkers, No Man's Land, Ron Mandos, Roof-A, Spazio Nuovo, Zahorian & Van Espen”, kde venuje našej galérii celú stranu č. 8.


Podarilo sa nám nadviazať ďalšie vzťahy s dôležitými galériami, napr. Durst Britt & Mayhew, Haag, Holandsko, Barbé Gent, Belgicko a ďalšími. 

Názov prímateľa
ZAHORIAN & VAN ESPEN s.r.o.

Celkový rozpočet:
10 000,00 €

Výška podpory:
6 000,00 €