Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

XIV. ročník Medzinárodného festivalu a súťaže zborového umenia Žilina Voce Magna 2024

Krátky opis
Súťaž Voce Magna sa blíži! Tešíme sa na vás už od 21. júna do 23. júna 2024. Radi by sme Vás aj tento rok privítali na VII. ročníku Medzinárodnej súťaži zborového umenia Voce Magna v Žiline. Príďte a zmerajte si svoje sily s lokálnymi zbormi aj so zbormi zo zahraničia. Možno práve Váš zbor očarí uši poroty a divákov.
Fotogaléria
Názov podujatia
VII. ročník medzinárodnej súťaže zborového umenia v rámci festivalu Žilina Voce Magna 2024

Miesto konania / kraj
Žilina / Žilina

Termín konania
21.06.2024 - 23.06.2024

Popis projektu

Voce Magna  je v  Žiline značkou pre dni kvalitnej vokálnej hudby v podaní najrozmanitejších speváckych zborov. Milovníci tohto žánru každoročne nachádzajú v koncertných sálach festivalu aj súťaže  zaujímavých hostí a stále  pestrejší hudobný program. Cieľom je priniesť ľuďom zborový spev ako fenomén, ktorý si nanovo zamilujú.  Fenomén, ktorý síce zišiel z mysle ľudí, ale nevytratil sa z ich srdca.  Voce Magna má ambíciu znovuzrodiť lásku k zborovému spevu. Chce dať dušu vokálnym partitúram a preniesť emóciu nespočetného množstva  ľudských hlasov do duší ich poslucháčov.

Žilina Voce Magna má súťažnú a festivalovú časť. V júni 2024 zrealizuje Miešaný zbor Žilina ako organizátor podujatia už VII. ročník medzinárodnej súťaže zborového umenia a v októbri 2024  XIV. ročník festivalu Žilina Voce Magna.

Názov prímateľa
MIEŠANÝ ZBOR ŽILINA, OZ

Celkový rozpočet:
51 400,00 €

Výška podpory:
40 000,00 €