Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

38. Hornonitrianske folklórne slávnosti

Krátky opis
Vrcholné podujatie, na ktorom sa stretávajú folklórne kolektívy pôsobiace na území hornej Nitry s cieľom predstaviť výsledky svojej práce. Dramaturgia bude pozostávať zo scénických programových blokov miestnych folklórnych zoskupení a hostí, koncertu pozvanej kapely, speváckej skupiny, školy spevu a rôznorodých sprievodných podujatí. Zámerom projektu je obohatenie kultúrneho života regiónu a prezentácia tradičnej kultúry.
Fotogaléria
Názov podujatia
38. ročník Hornonitrianskych folklórnych slávností

Miesto konania / kraj
Prievidza / Prievidza

Termín konania
11.06.2024 - 15.06.2024

Popis projektu
Hornonitrianske folklórne slávnosti sú najväčším podujatím folklóru a tradičnej ľudovej kultúry na hornej Nitre. Zámerom je obohatenie kultúrneho života hornej Nitry a propagácia tradičnej kultúry. Cieľom je zachovávanie, odovzdávanie a šírenie ľudových zvykov a tradícií, piesní, tancov, ľudových remesiel a ďalších prejavov ľudovej kultúry v hmotnej i nehmotnej podobe. 11. - 15. 6. 2024 sa uskutoční 38. ročník. Hlavný program v sobotu 15. 6. - program detských folklórnych súborov Malý Vtáčnik (Prievidza), Malá Lubená (Poluvsie), Malá Sielnica (Lazany), Malá Rokôška (Nitrianske Rudno), Barka (Diviacka N. Ves), Sýkorky (Veľká Lehôtka), Studnička (Diviaky nad Nitricou), jubilujúceho kolektívu FSk Lubená (Poluvsie), program regionálnych folklórnych kolektívov Bazalička (Ráztočno), Bukovec (Diviaky nad Nitricou), Hájiček (Chrenovec-Brusno), Košarinka (Temeš), Košovan (Kanianka), Marinka (Nováky), Lubená (Poluvsie), Rokôška (Nitrianske Rudno), Sielnica (Lazian), Vrchárka (Čavoj), FS Senior Vtáčnik (Prievidza), vystúpenia pozvaných hostí: koncert Ondro a kamaráti (B.Bystriac), ŽSS Marína (Zvolen), FS Urpín (B. Bystrica), FS Vonica (Zlín), KSF Mestečko (Leopoldov), Oravskí gajdoši (Oravská Polhora) Sprievodné podujatia - Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi - bábkové divadlo Dvor zázrakov (Žilina), ľudová rozprávka Múdry Maťko (FSK Sielnica, Lazany), folklórne kino - premietanie filmu P. Barabáša Svetozár Stračina, komorné programy Mladé výhonky, Pieseň v mojom živote, workshop výroby handrárskej píšťalky, galéria RegionArt v Prievidzi - výstava tradičných detských hračiek súčasných remeselníkov a zberateľov, Hornonitrianske múzeum v Prievidzi - prezentácia tradičných detských hier v minulosti, Námestie slobody v Prievidzi - remeselný jarmok,workshop zameraný na výrobu handrárskej píšťalky, tvorivé dielne pre deti, tradičná kuchyňa.
Názov prímateľa
Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi

Celkový rozpočet:
13 050,00 €

Výška podpory:
5 000,00 €