Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Divadlo a deti 2024

Krátky opis
Všetky deti a ich rodičov pozývame v piatok, 14. 6. 2024 o 17.00 hod. na nádvorie Čierny orol na rozprávkovú komédiu o nezištnej pomoci, priateľstve, ale aj o nekončiacej poriadnej zábave. Predstavenie Teatra Komika: PRASIATKO PIGI A JEHO DOBRODRUŽSTVÁ je hosťom festivalu Divadlo a deti 2024, ktoré z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Vstup zdarma.
Fotogaléria
Názov podujatia
Prasiatko PiGi a jeho dobrodružstvá - hosťujúce divadlo

Miesto konania / kraj
Rimavská Sobota / Rimavská Sobota

Termín konania
14.06.2024

Popis projektu

Všetky deti a ich rodičov pozývame v piatok, 14. 6. 2024 o 17.00 hod. na nádvorie Čierny orol na rozprávkovú komédiu o nezištnej pomoci, priateľstve, ale aj o nekončiacej poriadnej zábave. Predstavenie Teatra Komika: PRASIATKO PIGI A JEHO DOBRODRUŽSTVÁ je hosťom festivalu Divadlo a deti 2024, ktoré z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Vstup zdarma.


… kto nás to ruší? Čo to tu šramotí? Aha, prasiatko! Celé upotené, s dychom na krajíčku a so strachom v očiach… ušlo z rozprávky. Ale prečo?! Lebo sa mu nepáči jeho prasačí príbeh, v ktorom ho chce spapkať hladný vlk. Teda uteká a hľadá šťastie v iných rozprávkach, lebo aj ono sa chce mať „ako to prasiatko v žite“ a chce byť šťastné.

Beží, letí, uteká, až dobehne do rozprávkarne. Tu sa stretá so spisovateľom, ktorého prosí, aby mu vymyslel krajší príbeh bez vlka. Taký, kde sa krochká a váľa v bahne, krásne kvíka, veľa papká, dlho spinká a tancuje. Podarí sa to? Či sa tak stane? Príďte to zažiť a uvidíte. Možno s prasiatkom PiGi vymyslíme úplne novú rozprávku, akú ešte nikto nikdy nevymyslel.

Príďte aj Vy a zahrajte si pútavý fantazijný príbeh v ktorom sa stretnete s princeznami, kráľmi, drakom a ježibabou, trpaslíkmi a mnohými ďalšími a nemusíte sa báť, dobro opäť zvíťazí a keď nastane koniec, opäť zazvoní šťastný zvonec.

Predstavenie je určené pre deti predškolského aj školského veku  avšak je úžasné aj ako rodinné predstavenie. Tešíme sa na Vás!

Názov prímateľa
Mestské kultúrne stredisko Rimavská Sobota

Celkový rozpočet:
15 600,00 €

Výška podpory:
14 000,00 €