Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Divadlo a deti 2024

Krátky opis
Pre všetky deti a ich rodičov sme vo štvrtok, 13. 6. 2024 o 17.00 hod. na nádvorí Čierny orol pripravili skvelý divadelný zážitok v podobe predstavenia POSTAV SA ZA SEBA. Jedinečný príbeh lesných zvierat a tvorov nám odhalí, aké dôležité je postaviť sa za seba a za všetkých, ktorí to potrebujú. Dokonca aj vtedy, keď si myslíte, že to nedokážete. Predstavenie je hosťom festivalu Divadlo a deti 2024, ktoré z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Vstup zdarma.
Fotogaléria
Názov podujatia
Postav sa za seba - hosťujúce divadlo

Miesto konania / kraj
Rimavská Sobota / Rimavská Sobota

Termín konania
13.06.2024

Popis projektu

Pre všetky deti a ich rodičov sme vo štvrtok, 13. 6. 2024 o 17.00 hod. na nádvorí Čierny orol pripravili skvelý divadelný zážitok v podobe predstavenia POSTAV SA ZA SEBA. Jedinečný príbeh lesných zvierat a tvorov nám odhalí, aké dôležité je postaviť sa za seba a za všetkých, ktorí to potrebujú. Dokonca aj vtedy, keď si myslíte, že to nedokážete. Predstavenie je hosťom festivalu Divadlo a deti 2024, ktoré z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Vstup zdarma.


Hlavné postavy lesného príbehu sú odvážny, hoci nesmelý Medveď, sebavedomá Lasica a Lester – zlodej, ktorý ničí les a strpčuje život jeho obyvateľstvu. Ich spoločné dobrodružstvo naučí deti zásady bezpečnosti (mysli, zakrič, odíď, bráň sa, zdieľaj) a rúca mýty spojené so schopnosťou postaviť sa za seba. Táto divadelná hra s interaktívnymi prvkami zapojí deti priamo do príbehu, naučí ich, že aj silné postavy niekedy potrebujú podporu, aby mohli využiť svoj hlas, stanoviť si hranice a komunikovať svoje pocity a potreby. Spolu s Lasicou si deti precvičia, ako zaujať sebavedomý obranný postoj, nájsť v sebe silný hlas, opísať emócie hlavných postáv.

Divadelný zážitok a edukatívne prvky sú doplnené o vzdelávacie materiály pre ďalšiu prácu s deťmi. Deti a rodičia sa tak môžu venovať následnému budovaniu osobnej bezpečnosti, vnímaniu okolia, vlastných emócií a potrieb, komunikácii, budovaniu dôvery a schopnosti vyhľadať pomoc.


Názov prímateľa
Mestské kultúrne stredisko Rimavská Sobota

Celkový rozpočet:
15 600,00 €

Výška podpory:
14 000,00 €