Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

NÁVRATY KU KOREŇOM, 4. ročník

Krátky opis
Na treťom stretnutí projektu Návraty ku koreňom, 4. ročník navštívime v sobotu, 8. 6. 2024, 8.00 – 12.00 (1. skupina) a 13.00 - 17.00 hod. (2. skupina) farmu Kozinka vo Veľkom Blhu. Kurz pre začiatočníkov je zameraný na teoretické vedomosti - možnosti pasterizácie, využitie kultúr, syridiel, a pod. Prakticky si vyskúšame výrobu základného sortimentu výrobkov z kozieho mlieka. Lektorka: Petra Pajasová
Fotogaléria
Názov podujatia
Výroba kozieho syra

Miesto konania / kraj
Veľký Blh / Rimavská Sobota

Termín konania
08.06.2024

Popis projektu

VÝROBA KOZIEHO SYRA

 

Na treťom stretnutí projektu Návraty ku koreňom, 4. ročník navštívime v sobotu, 8. 6. 2024,  8.00 – 12.00 (1. skupina) a 13.00 - 17.00 hod. (2. skupina) farmu Kozinka vo Veľkom Blhu. Kurz pre začiatočníkov je zameraný na teoretické vedomosti - možnosti pasterizácie, využitie kultúr, syridiel, a pod. Prakticky si vyskúšame výrobu základného sortimentu výrobkov - tvaroh, čerstvý syr, polotvrdý syr, maslo, syr halloumi. A keďže pôjdeme priamo na farmu, nebude chýbať  zootechnické okienko – prehliadka farmy, dojenie, kŕmenie kôz. Lektorkou bude majiteľka farmy Petra Pajasová. Poplatok 10€ zaplatíte priamo na mieste. V cene sú výrobky, ktoré si účastníci odnesú domov a ochutnávka farmovej produkcie.

 

Naučíme sa:

- vybrať kultúru na konkrétny výrobok (rôzne syry, jogurt, kefír, atd.)

- zasýriť správne mlieko

- vyrobiť čerstvý syr, ktorý si odnesiete domov vo formičke

- vyrobiť syr na gril, tzv. Halloumi

- vyrobiť si kozie maslo, ktoré ochutnáme na mieste

- zrenie, balenie výrobkov, trvanlivosť, hygiena

- každý dostane brožúrku o domácom spracovaní mlieka, osvedčenie o absolvovaní kurzu.

 

Na tvorivú dielňu je potrebné vopred sa nahlásiť, nakoľko počet účastníkov je limitovaný. Kontakt: 0908 805076, ozoxymoron@post.sk.  

Projekt Návraty ku koreňom z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.  

Názov prímateľa
Občianske združenie OXYMORON

Celkový rozpočet:
4 100,00 €

Výška podpory:
3 200,00 €