Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Knihovanie

Krátky opis
Festival slov - 2. ročník literárneho festivalu
Fotogaléria
Názov podujatia
Festival slov

Miesto konania / kraj
Humenné / Humenné

Termín konania
05.06.2024 - 06.06.2024

Popis projektu

Vihorlatská knižnica v Humennom pozýva verejnosť na 2. ročník literárneho festivalu – FESTIVAL SLOV – ktorý sa uskutoční 5. a 6. júna 2024.

Aktuálny ročník bude zameraný na sci-fi a fantasy literatúru a hlavným hosťom bude spisovateľ a bývalý učiteľ Jozef Žarnay, ktorý je považovaný za nestora slovenskej sci-fi literatúry pre deti (a pred 80 rokmi sa v Humennom narodil). Spolu s ním sa festivalu zúčastnia aj zástupcovia dvoch vydavateľstiev, ktoré sú zamerané na tento typ literatúry – Hydra a Artis Omnis.


Nosnými piliermi Festivalu slov budú tri besedy:

5.6.2024 o 9:00 beseda s Lenonou Štiblarikovou, spisovateľkou a zakladateľkou vydavateľstva Hydra pre študentov Gymnázia arm. gen. L. Svobodu.

6.6.2024 o 9:00 beseda s Jozefom Žarnayom a majiteľmi vydavateľstva Artis Omnis, manželmi Harmanovcami, pre žiakov ZŠ Kudlovská.

5.6.2024 o 17:00 hod sa uskutoční spoločná beseda všetkých hostí určená širokej verejnosti, a práve na ňu vás srdečne pozývame.


Počas celého festivalového týždňa budú mať návštevníci knižnice možnosť súťažiť o tematické knihy vyplnením kvízu, ktorý bude dostupný v oddeleniach na prízemí (v týždni 3. – 7.6.2024) a v online priestore sme vyhlásili výzvu na zdieľanie vašich obľúbených sci-fi alebo fantasy diel, pričom zo zapojených odpovedajúcich taktiež vyžrebujeme dvoch, ktorých odmeníme knihami. Žrebovania sa uskutočnia 10.6.2024.  


Všetky besedy sa budú konať v priestoroch Vihorlatskej knižnice na poschodí.  

Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.


Názov prímateľa
Vihorlatská knižnica v Humennom

Celkový rozpočet:
8 450,00 €

Výška podpory:
7 000,00 €