Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

KOLESÁ/WHEELS

Krátky opis
Peter Lomnický KOLESÁ / THE WHEELS autorský projekt Premiéra I sa uskutoční v piatok 31. mája 2024 o 18:30 v Štúdiu SKD Martin. Premiéra II sa uskutoční v sobotu 1. júna 2024 o 18:30 v Štúdiu SKD Martin.
Fotogaléria
Názov podujatia
KOLESÁ / THE WHEELS - premiéra

Miesto konania / kraj
Martin / Martin

Termín konania
31.05.2024 - 01.06.2024

Popis projektu

So súčasnosťou nikdy nie sme spokojní, lebo vždy od nej niečo chceme. To je princíp života. Ale prečo sme takí závislí od minulosti, prečo sme takí sentimentálni? Pretože minulosť sa už stala? Tej už sa nemusíme báť? Budúcnosť však očakávame so strachom. A s nostalgiou pri tom myslíme na to, čo bolo. Nevyriešené veci z minulosti nás však napokon aj tak vždy dobehnú. Celkom nová slovenská vtipná a krehká dráma napísaná na objednávku SKD Martin odohrávajúca sa v jednom nemenovanom stredoeurópskom meste.

 

Text: Peter Lomnický

Dramaturgia: Miro Dacho

Choreografia: Stanislava Vlčeková

Asistent choreografky: Radoslav Piovarči

Scénografia: Juraj Poliak

Svetelný dizajn: Ján Ptačin

Videoart: Matej Černušák

Kostýmy: Andrea Pojezdálová

Hudba: Jonatán Pastirčák

 

Réžia: Jozef Vlk a. h.

 

Hrajú: Ľubomíra Krkošková, Alena Pajtinková, Marek Geišberg, Tomáš Grega, Michal Gazdík, Lucia Jašková, Nadežda Vladařová, Ján Dobrík, Eva Gašparová, Jaroslav Kysel a Barbora Palčíková

 

INSCENÁCIU Z VEREJNÝCH ZDROJOV PODPORIL FOND NA PODPORU UMENIA.

Názov prímateľa
Slovenské komorné divadlo Martin

Celkový rozpočet:
33 000,00 €

Výška podpory:
17 000,00 €