Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Výstavný plán 2024 - Station Contemporary Art Gallery

Krátky opis
Komentovaná prehliadka výstavy slovenského vizuálneho autora - Marcela Mališa, spolu s kurátorským výkladom od Romana Gajdoša.
Fotogaléria
Názov podujatia
Komentovaná prehliadka výstavy: Marcel Mališ | Glitch

Miesto konania / kraj
Bratislava / Bratislava I,Bratislava II,Bratislava III,Bratislava IV,Bratislava V

Termín konania
22.05.2024

Popis projektu
Srdečne Vás pozývame na komentovanú prehliadku výstavy
Marcel Mališ | GLITCH
Výstavou Vás prevedie autor Marcel Mališ a kurátor výstavy, Roman Gajdoš.
V stredu, 22.5.2024, od 18:00.
Termínom GLITCH sa označuje krátkodobá chyba v počítačových systémoch, elektrických obvodoch alebo v počítačových hrách. Hoci je tento termín prevažne spájaný s elektronickými zariadeniami (software, televízie, rádio atď), tento typ poruchy môže zažívať akýkoľvek ľudský či prírodný systém. Metaforicky sa dá preto chápať aj ako vzniknuté názorové a postojové zmeny, chvíľková zmena v správaní.
Marcel Mališ vo svojej tvorbe často reaguje na spoločenské a politické rámce, ktoré definujú našu prítomnosť a nedávnu minulosť. Zaujímajú ho predovšetkým ideológie politických režimov, ich súčasný comeback a jeho podoby v rámci vizuálnej kultúry, autoritárske režimy, ktorých staré tiene naberajú znova ostrejšie obrysy, ako aj mŕtvoly politických myšlienok, o ktorých sme si boli takmer istí, že sú zakopané dostatočne hlboko, ale ktoré sa napriek tomu vracajú s novou silou.
Mališova výstava GLITCH v Station Contemporary Art Gallery sa podobne ako jeho predchádzajúce výstavné projekty zaoberá aktuálnou recykláciou politických diskurzov, ktoré razantne pomenováva ako chybu v systéme.

Výstavnú činnosť galérie Station Contemporary Art Gallery z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
Partnerom projektu je TERRA CULTA o. z.
Názov prímateľa
Terra Culta

Celkový rozpočet:
20 669,00 €

Výška podpory:
17 998,00 €