Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Výstava Martiny Rötlingovej - Lust of Eden, v Sofii, Bulharsko

Krátky opis
Samostatná výstava slovenskej maliarky, Martiny Rötlingovej na tému vytvárania romantických vzťahov prostredníctvom sociálnych sietí a aplikácií.
Fotogaléria
Názov podujatia
Martina Rötlingová - Lust of Eden

Miesto konania
Bulharsko

Termín konania
22.05.2024 - 09.06.2024

Popis projektu
Srdečne Vás pozývame na náš ďalší off-site projekt realizovaný v spolupráci s Depoo gallery v Sofii.
Lust of Eden | Martina Rötlingová
Kurátorka: Tsvetana Georgieva
Vernisáž: v sttedu 22.5.2024, 18:00
Trvanie výstavy: 22.5. – 9.6.2024 
Depoo Gallery, 12 Vrabcha Str., Sofia
"Vitajte v digitálnej replike najvyššieho ľudského citu. Keď lásku zdieľame cez správy a emotikony, jej trofeje sú fotografie a avatary a jej dotyk vnímame cez chladnú obrazovku.
„Rajská túžba“, nový cyklus diel slovenskej maliarky Martiny Rötlingovej, predstavuje ženský naratív vo vriacom kotle zoznamovacích aplikácií. Ústrednou témou je hriech, ktorý sa zakorenil v ženskej identite a tele už v príbehu Adama a Evy v rajskej záhrade. Ženské telo s pupkom a bruchom, vlasmi a prsníkmi dodnes „nesie“ príťaž tabu. Oslobodí ho digitálny vek od bremena zvrátenosti? Alebo bude ženská potreba lásky aj v transakciách online flirtu podnecovať jeho hriešnosť?
V cykle olejomalieb a drobných grafík Martina Rötlingová prelína svoje osobné skúsenosti s hyperrealistickým prístupom a vyjadruje sa k možnostiam a hľadaniu intimity v postmediálnom virtuálnom svete. Pravidlá sú nové. Úlohy sa vymenili. Perspektíva je ženská - nie pasívna, ale aktívna. Žena je iniciátorkou, predátorkou a pokušiteľkou, pre odsudzujúce pohľady nemá priestor, pretože už nečaká na svojho vyvoleného princa."
Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
Partnerom projektu je Terra Culta, O.Z. 
Názov prímateľa
Terra Culta

Celkový rozpočet:
3 177,00 €

Výška podpory:
3 000,00 €