Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

How to watch a moving body

Krátky opis
Tanečný piknik pre všetkých. "Ako sa pozerať na pohybujúce sa telo" je performatívny projekt zameraný na recykláciu energie, gesta či spoločného slova. Autormi sú renomovaní tanečníci a performeri: Eva Klimáčková, Daniel Raček a Anna Sedlačková
Fotogaléria
Názov podujatia
How to watch a moving body, tanečný piknik

Miesto konania / kraj
Banská Bystrica / Banská Bystrica

Termín konania
06.06.2024 - 09.06.2024

Popis projektu

Autorský projekt združenia Neskorý zber v spolupráci s Company E7KA “Ako sa pozerať na pohybujúce sa telo“ je výsledkom spoluautorstva troch choreografov: Evy Klimáčkovej, Anky Sedlačkovej a Daniela Račka a je určený do verejného priestoru, konkrétne do záhrad, parkov či prírodných priestorov a je vhodný pre dospelých i deti. Zámerom tohto atypického performatívneho projektu je vytvorenie momentu a organického priestoru spolunažívania medzi performerom a divákom, zdieľanie rovnakého ekosystému dôvery, spolu pretvárať vzťah a dynamiku spoločného priestoru a slobodného pohľadu.

Predstavenie organickým spôsobom pozýva diváka do úlohy interpreta a navyše ho núti zdieľať rovnakú pozíciu bez hierarchií. Práca s recykláciou energií, gestá, spoločné slová, ako aj skúmanie vnútorného sveta a okolitého priestoru sú súčasťou slovnej a pohybovej zásoby. Slovo aj pohyb sa stávajú sprievodcami krajinou.

Námet: Eva Klimáčková, Anna Sedlačková

Vizuál: Alica Mikócziová

Autori/Tanec/Performance: Eva Klimáčková, Daniel Raček, Anna Sedlačková

Technická podpora: Martin Hodoň, Dominik Suchý

Produkcia: Neskorý zber - Alexandra Mireková, Daniel Raček

Odporúčanie pre účastníkov/čky pikniku:

zoberte si so sebou chlebník (viď foto)

https://lh7-us.googleusercontent.com/2YkAL_-zRkv3sMk-ZhD_FVkQUaf11z3ruDigylE_PLLDGWl6Upeh_SgOc1YMQaerhTjWYrK259nWhgSanii6sldH2z4TgRnvv4wJUnF7Il-vLSZJTtmEP2qQavUqYHeg5BLZD04un__S" width="278" height="208" style="max-width: 100%;"> 

nepremokavú obuv, pršiplášť (v prípade nepriaznivého počasia), tekutiny, ovocie, obložený chlebík (olovrant) a keksík

 

Work-in-progress bol uvedený na Rudníku pri Myjave (október 2023) a na Polianke (január 2024).

Premiéra: 6. 6. 2024, Záhrada - CNK, Banská Bystrica

Reprízy: 

7. 6. 2024, MCS Pažite - Topoľčany

8. 6. 2024, Rudník pri Myjave

9. 6. 2024, SNG - Schaubmarov mlyn, Pezinok

 

Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Fond na podporu umenia je hlavným partnerom projektu.

Názov prímateľa
Neskorý zber

Celkový rozpočet:
10 570,00 €

Výška podpory:
10 000,00 €