Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Sprievodca expozíciami Šarišského múzea v Bardejovských Kúpeľoch

Krátky opis
V rámci každoročne pripravovanej akcie Hrnčiarskych dní prebehne v Expozícii ľudovej architektúry Šarišského múzea v Bardejovských Kúpeľoch prezentácia realizovaného projektu publikácie Sprievodca expozíciami Šarišského múzea v Bardejovských Kúpeľoch.
Fotogaléria
Názov podujatia
Hrčiarske dni - Otvorenie letnej sezóny Šarišského múzea

Miesto konania / kraj
Bardejov / Bardejov

Termín konania
19.05.2024

Popis projektu

Sprievodca po expozíciách Šarišského múzea v Bardejovských Kúpeľoch má za cieľ prezentovať nové, vysunuté expozície múzea vo Vile Rákoci v Bardejovských Kúpeľoch i priľahlú Expozíciu ľudovej architektúry a to prostredníctvom reprezentatívnej publikácie. Zároveň má ambíciu prezentovať poznatky získané pri tvorbe expozícii širokej verejnosti prostredníctvom plnofarebnej pútavej publikácie s novými nepoznanými zábermi na remeslá, odev, vznik Expozície ľudovej architektúry i spôsob bývania v historických regiónoch Šariš a Zemplín na prelome 19. a 20. storočia ako aj históriu Bardejovských Kúpeľov. Publikácia podobného zamerania absentuje dlhodobo a je žiadaná samotnými návštevníkmi ako aj odbornou verejnosťou. V neposlednom rade chce sprievodca spopularizovať a prezentovať región, mesto Bardejov i samotné Bardejovské Kúpele.

Priblíženie projektu pripravovanej publikácie "Sprievodca po expozíciách Šarišského múzea v Bardejovských Kúpeľoch" bude súčasťou aktivít našej pravidelnej každoročnej akcii s názvom "Hrnčiarske dni", ktorá zároveň otvára letnú sezónu v našej Expozícii ľudovej architektúry.


Názov prímateľa
Šarišské múzeum

Celkový rozpočet:
2 950,00 €

Výška podpory:
2 500,00 €