Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Sled priaznivých udalostí / Sezóna 2024 v Schemnitz Gallery

Krátky opis
Ladislav Čarný, Stano Masár a kurátor Juraj Čarný predstavujú v Galérii Schemnitz výstavu odkazujúcu, reinterpretujúcu a transformujúcu viaceré kľúčové odkazy jednej z najvplyvnejších osobností umenia 20. storočia - Marcela Duchampa.
Fotogaléria
Názov podujatia
Duchampov byt

Miesto konania / kraj
Banská Štiavnica / Banská Štiavnica

Termín konania
24.05.2024 - 14.07.2024

Popis projektu

Pozývame Vás na vernisáž výstavy


DUCHAMPOV BYT

autori: Ladislav Čarný, Stano Masár

vernisáž: 24.5. o 19:00 hod

kurátor: Juraj Čarný

trvanie výstavy: 25.5. - 14.7. 2024

Schemnitz Gallery, A.Sládkoviča 53/2, 96901 Banská Štiavnica

________


Ladislav Čarný, Stano Masár a kurátor Juraj Čarný predstavujú v Galérii Schemnitz výstavu odkazujúcu, reinterpretujúcu a transformujúcu viaceré kľúčové odkazy jednej z najvplyvnejších osobností umenia 20. storočia - Marcela Duchampa. Duchampov byt je participatívny projekt ponúkajúci viacero rovín čítania okrem iného aj legendárnych diel ako Fontána, alebo Sušiak na fľaše. Neodmysliteľnou súčasťou spomienky na Marcela Duchampa bude aj možnosť zahrať si na jeho počesť šach.



Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.  Ďakujeme.


Názov prímateľa
Združenie na podporu umenia - terra artis

Celkový rozpočet:
27 259,00 €

Výška podpory:
24 000,00 €