Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Knižnica pre všetkých

Krátky opis
Ilustrátorská dielňa s Filipom Horníkom. Podujatie z cyklu Deti hurá do čítania je súčasťou projektu Knižnica pre všetkých, ktorý z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
Fotogaléria
Názov podujatia
Deti hurá do čítania s Filipom Horníkom

Miesto konania / kraj
Zvolen / Zvolen

Termín konania
03.05.2024

Popis projektu

Pod vedením známeho výtvarníka, dizajnéra a ilustrátora detských kníh Filipa Horníka si žiaci základných škôl v rámci prvej z cyklu ilustrátorských dielní vyrobia pohyblivé hračky z tvrdého papiera. Podujatie, ktoré sa uskutoční 3. mája 2024 o 9.00 hod., je súčasťou projektu Knižnica pre všetkých a jeho cyklu Deti hurá do čítania, ktorý z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Filip Horník vyštudoval Strednú školu úžitkového výtvarníctva v odbore Výroba hračiek a dekoratívnych predmetov. V štúdiu pokračoval na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave v ateliéri Produkt dizajn a absolvoval stáž na University of Plymouth. Svoje štúdium ukončil ako doktorand dizertačnou skúškou v odbore Art dizajn pod vedením prof. Františka Buriana. V súčasnosti sa venuje ilustrácií detských kníh a časopisov, grafickému i produktovému dizajnu a tvorbe v ploche i priestore. Absolvoval viacero samostatných výstav na Slovensku i v zahraničí. Je členom asociácie ilustrátorov ASIL.

Ilustroval obálky kníh Jána Púčeka Okná do polí (2013) a Uchom ihly (2015). Je autorom ilustrácií ku knihám pre deti ako napríklad Netopierik, zombíci a čudo z Marsu (2016), Kremnickí permoníci (2016), Spišskí permoníci (2017) od Zuzany Boďovej; Stratený kráľ (2018) od Romana Brata, Zberný dvor (2019) od Branislava Jobusa, Mina a Riman Maximilián (2019) od Zuzany Boďovej, Ako šarkan Kyber Šikana pristál na streche základnej školy (2020) a Odpadkový fantóm (2021) od Branislava Jobusa.

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia


https://www.fpu.sk/sk/"> alt="Fond na podporu umenia" src="https://www.fpu.sk/sk/"> style="width: 400px; height: 188px;" title="Fond na podporu umenia - Položka bude otvorená v novom okne">


Názov prímateľa
Krajská knižnica Ľudovíta Štúra

Celkový rozpočet:
9 450,00 €

Výška podpory:
8 500,00 €