Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Živý svet knižnice

Krátky opis
Odpadová odvykačka má za cieľ systematicky, odborne, neformálne, interaktívne a participatívne otvárať témy súvisiace s udržateľným životom. Do konca roka 2024 z vás budú odborníci na bezodpadovosť, budete vedieť ako podľa týchto princípov vylepšiť svoju domácnosť a žiť ekologickejší a ekonomickejší život.
Fotogaléria
Názov podujatia
Zelená knižnica - Fakty a mýty o triedení odpadu

Miesto konania / kraj
Prešov / Prešov

Termín konania
09.05.2024

Popis projektu

Koľko rôznych tvrdení o odpade ste už počuli? Ktoré sú naozaj pravdivé a ktoré s pravdou nemajú nič spoločné, no napriek tomu sa šíria veľmi rýchlo a často sa nad nimi pozastavíme, či dokonca nás postavia zo stoličky? Kompletné know-how o odpade a o správnom nakladaní predstavíme na Zelenej knižnici v máji. Nebudú chýbať rôzne fakty a mýty o odpade, základné princípy správneho triedenia odpadu, ale aj odpady - chytáky, ktoré nás ešte stále potrápia a komplikujú nám život kvalitného separátora.


Nestačí? Hodinu pred podujatím bude otvorená miestnosť s Pomišaj zónou, kde budete môcť doniesť semienka, priesady, odrezky, interiérové kvety a vymeniť ich za iné, ktoré doma ešte nemáte :).  Bezodplatne môžete doniesť max. 5 kusov dohodnutej komodity a vymeniť za inú, ktorú doniesli iní ľudia. 


Podujatie je organizované v rámci projektu Živý svet knižnice.


Názov prímateľa
Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove

Celkový rozpočet:
20 060,00 €

Výška podpory:
18 000,00 €