Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Con spirito 2024 - 44.ročník Hudobnej jari a Hudobnej jesene v Rimavskej Sobote

Krátky opis
Cieľom projektu je udržať kontinuity koncertného života, prezentácia pôvodnej a svetovej hudobnej tvorby a umeleckých výsledkov dosiahnutých v oblasti profesionálneho hudobného umenia milovníkom vážnej hudby v regióne. Pri zostavení dramaturgického plánu sme sa snažili o druhovú a žánrovú pestrosť koncertného cyklu. Cieľovou skupinou projektu sú členovia KPH, milovníci vážnej hudby, pedagógovia a žiaci ZUŠ a konzervatórií. Na treťom koncerte vystúpi trio L.Fančovič - J.Macíková - J.Čižmarovič.
Fotogaléria
Názov podujatia
Podoby saxofónu

Miesto konania / kraj
Rimavská Sobota / Rimavská Sobota

Termín konania
07.05.2024

Popis projektu

Program

 

Jean - Baptiste Singelée (1812 - 1875) - Solo de Concert pre barytónový saxofón a klavír, op. 77 

 

Ali Ben Sou Alle (1820 - ?) - Shanghai Redowa Waltz pre sopránový saxofón a klavír 

 

Erwin Schulhof (1984 - 1942) - Hot sonáta pre altový saxofón a klavír 

 

Adolf Busch (1902 - 2005) - Suita pre altový saxofón a husle 

1. Prelúdium
2. Sarabanda
3. Gavota

3. Gigue

 

Marc Eychenne (1933) - Cntilene et dance  

1. Tres librement

2. Danse. Tres rhythmé

 

Mauro Agagliate (1968) - I’m walkin’ in your silence again pre husle, altový saxofón a klavír - svetová premiéra

 

Leon Stein (1910 - 2002) - Trio Concertante pre husle, altový saxofón a klavír  

1. Spiritoso

2. Siciliano
3. Scherzoso

 

            Na Slovensko za posledné roky začali prenikať snahy o návrat saxofónu medzi plnohodnotné nástroje klasickej hudby. Náš popredný klavirista, a dnes už aj etablovaný saxofonista Ladislav Fančovič je jedným z týchto iniciátorov. Klasický saxofón vyštudoval v Holandsku pod vedením významnej saxofónovej osobnosti  Andreasa van Zoelena. Ladislav Fančovič je fascinovaný neuveriteľne farebným a variabilným svetom klasickej aj súčasnej tvorby pre saxofón, či už ako sólového nástroja, alebo aj v rôznych komorných zoskupeniach. Preto vymyslel program saxofónových recitálov „Podoby saxofónu“, v ktorom jeho spoluhráčmi sú skvelý klavirista Jakub Čižmarovič a nadaná mladá huslistka Janka Macíková. Na koncerte v Rimavskej Sobote budeme svedkami svetovej premiéry! Na svete prvýkrát u nás odznie pred verejnosťou skladba talianskeho skladateľa Maura Agagliateho: I´m walking in your silence again, ktorú skladateľ venoval Ladislavovi FančovičoviJ

Názov prímateľa
Mestské kultúrne stredisko Rimavská Sobota

Celkový rozpočet:
6 900,00 €

Výška podpory:
5 500,00 €