Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Stretneme sa v knižnici

Krátky opis
Medové prednášky – 2 prednášky Marcela Mihoka o živote včiel pre I. stupeň ZŠ; 13. máj 2024 o 9.00 a 10.15 hod. v Liptovskej knižnici GFB (úsek literatúry pre deti a mládež)
Fotogaléria
Názov podujatia
Medové prednášky

Miesto konania / kraj
Liptovský Mikuláš / Liptovský Mikuláš

Termín konania
13.05.2024

Popis projektu

Viete, že aby sa v úli vyrobilo kilo medu, je k tomu potrebných 1100 včiel, ktoré počas svojho života navštívia 4 milióny kvetov? Včely sú úžasné stvorenia. Okrem toho, že nám vyrábajú sladký med, sú dôležité hlavne pre opeľovanie, bez nich by sme mali veľmi chudobnú stravu. Tajomstvá včelieho úľa a život včiel priblíži deťom 13. mája o 9.00 a 10.15 v Liptovskej knižnici GFB Marcel Mihok z OZ Slnkotvor cez prenosné náučné tabule, stavbu včelieho úľa, včelárske náradie, tvorivé dielne a ochutnávku medov.

Marcel Mihok je vyučený stolár a zároveň drevársky inžinier. Jeho záľuba v tvorení niečoho pekného, zaujímavého, praktického, ktorá vznikla už v detstve, sa tak postupne stala jeho remeslom. Nakoľko ho vždy lákalo chovať včely, začal sa venovať aj tejto oblasti a urobil si včelársky výučný list. V rámci OZ Slnkotvor organizuje prednášky, besedy a tvorivé dielne v oblasti osvety včelárstva pre materské a základné školy i širokú verejnosť.

Názov prímateľa
Liptovská knižnica Gašpara Fejérpataky-Belopotockého v Liptovskom Mikuláši

Celkový rozpočet:
5 080,00 €

Výška podpory:
4 500,00 €