Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Výstavný program Galérie Čin Čin na rok 2024

Krátky opis
Aktuálna výstava Žofie Dubovej a Kristýny Španihelovej je výsledkom objavovania počas ich spoločného treku na ostrove Madeira. Zachytáva fragmenty ich spomienok na krajinu. Výstava predstavuje dialóg medzi maliarskym a objektovým (šperkárskym) videním, kde každá autorka prináša svoju esenciu do spoločného celku.
Fotogaléria
Názov podujatia
Žofia Dubová & Kristýna Španihelová - Ilha

Miesto konania / kraj
Bratislava / Bratislava I,Bratislava II,Bratislava III,Bratislava IV,Bratislava V

Termín konania
07.05.2024 - 07.06.2024

Popis projektu

Aktuálna výstava Žofie Dubovej a Kristýny Španihelovej je výsledkom takéhoto objavovania počas ich spoločného treku na ostrove Madeira. Zachytáva fragmenty spomienok na zelené husté lesy, papradie a vresoviská, vrcholky hôr vystupujúce z ranného oparu, posledné lúče večerného slnka nad morom, opustené pláže, vietor vo vlasoch... Žofia Dubová ich vníma cez širokú paletu farieb a tvarov, zachytávajúc dynamiku a energiu ostrova. Svojská technika, založená na fragmentácii obrazovej plochy do rôznych textilných povrchov (plátno, plyš, manchester) jej umožňuje dosahovať nevšedné farebné a kompozičné riešenia. Kristýna Španihelová na druhej strane hľadá krásu v detailoch a v prírodných materiáloch – v tvare a povrchu skál, v štruktúrach suchého machu, v odlesku kamienka na pobreží. Výsledkom je dialóg medzi maliarskym a objektovým (šperkárskym) videním, kde každá autorka prináša svoju esenciu do spoločného celku.

Názov prímateľa
Galéria Čin Čin

Celkový rozpočet:
20 578,00 €

Výška podpory:
18 520,00 €