Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Magna Germania – SPIRIT

Krátky opis
Výstava Alan Hyža: Zem, ktorá zostáva predstavuje časť (30 ks výstavných zväčšenín) fotografickej kolekcie vytvorenej v rámci projektu Magna Germania – SPIRIT, ktorý z verejných zdrojov formou štipendia podporil Fond na podporu umenia. Autor fotografie zhotovil strednoformátovými fotoaparátmi na farebné negatívy formátu 6 x 6 a 6 x 7 cm. Výstava (kurátor Ján Viazanička), je súčasťou festivalu súčasnej fotografie a príbuzných médií Paradajs Photo Fest (B. Štiavnica, 17. 5. až 16. 6. 2024).
Fotogaléria
Názov podujatia
Výstava Alan Hyža: Zem, ktorá zostáva, Schemnitz Gallery, A. Sládkoviča 53/2, Banská Štiavnica

Miesto konania / kraj
Banská Štiavnica / Banská Štiavnica

Termín konania
03.05.2024 - 19.05.2024

Popis projektu

Výstava Alan Hyža: Zem, ktorá zostáva predstavuje časť (30 ks výstavných zväčšenín) fotografickej kolekcie vytvorenej v rámci projektu Magna Germania – SPIRIT, ktorý z verejných zdrojov formou štipendia podporil Fond na podporu umenia. Autor fotografie zhotovil strednoformátovými fotoaparátmi na farebné negatívy formátu 6 x 6 a 6 x 7 cm.

Výstava Alan Hyža: Zem, ktorá zostáva je súčasťou medzinárodného festivalu súčasnej fotografie a príbuzných médií Paradajs Photo Fest, ktorý vypukne v Banskej Štiavnici 17. 5. 2024. Festival reaguje na nové trendy vo fotografii a kladie si ambíciu ich ďalej rozvíjať. Vo svojom programe vyzdvihuje rôznorodosť súčasnej fotografie a prechádza cez dokumentárnu, konceptuálnu či archívnu fotografiu až po zásahy do média a intermediálne projekty. Tu sa však rôznorodosť nekončí, preto na Paradajs Photo Feste vystavujú nielen známe mená slovenskej fotografie, ale priestor dostáva aj široká škála projektov menej známych fotografov nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia. Vstup na festival je bezplatný.

Alan Hyža sa v rámci otváracieho festivalového víkendu (17. 5. až 19. 5.) na festivale predstaví aj v rámci výstavy ALAN HYŽA, ROBO KOČAN, MICHAL KONRAD Paradise Paradajs 1 v Kultúrnom centre na Kammerhofskej 1 v Banskej Štiavnici. Vernisáž sa uskutoční 18. 5. 2024 o 14.15 hod., výstava potrvá do 18. 6. 2024. Okrem toho bude hosťom diskusie po premietaní filmov zo série Fotka je mŕtva, ktoré sa uskutoční v kine Akademik na Nám. Sv. Trojice 1 v Banskej Štiavnici 17. 5. 2024 o 20.30.

https://sita.sk/paradajs-photo-fest-banska-stiavnica-vstupuje-na-scenu-medzinarodnych-fotografickych-festivalov/" style="font-family: Helvetica, sans-serif; font-size: 10pt; background-color: rgb(255, 255, 255);">https://sita.sk/paradajs-photo-fest-banska-stiavnica-vstupuje-na-scenu-medzinarodnych-fotografickych-festivalov/" style="margin-top:0cm;margin-right:0cm;margin-bottom:6.75pt;margin-left: 0cm">https://sita.sk/paradajs-photo-fest-banska-stiavnica-vstupuje-na-scenu-medzinarodnych-fotografickych-festivalov/" style="margin-top:0cm;margin-right:0cm;margin-bottom:6.75pt;margin-left: 0cm"> https://sita.sk/paradajs-photo-fest-banska-stiavnica-vstupuje-na-scenu-medzinarodnych-fotografickych-festivalov/"

Názov prímateľa
Allan Hyža

Celkový rozpočet:
0,00 €

Výška podpory:
6 055,00 €