Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

ooo_2024

Krátky opis
Čo je zvuková poézia, ako sa to robí a kto sa jej na Slovensku venuje? Intenzívny workshop združenia ooo pod vedením umelkyne Anny Čonkovej vás prevedie inšpiratívnym svetom performatívneho zvukového umenia.
Fotogaléria
Názov podujatia
Nové uši: Gesto. Text. Zvuk

Miesto konania / kraj
Malacky / Malacky

Termín konania
27.04.2024

Popis projektu

Čo je zvuková poézia, ako sa to robí a kto sa jej na Slovensku venuje? Intenzívny workshop združenia ooo pod vedením umelkyne Anny Čonkovej vás prevedie inšpiratívnym svetom performatívneho zvukového umenia. 

 

Workshop bude okrem iného cielený na interpretáciu vybraných diel slovenského konceptuálneho umelca Milana Adamčiaka, s ktorého zvukovými poémami Anna Čonková dlhodobo pracuje.


Workshop je súčasťou projektu ooo_2024. Projekt ooo_2024 podporil ako hlavný partner z verejných zdrojov Fond na podporu umenia. 


Anna Čonková (*1986) je experimentálna hudobníčka a divadelná a filmová herečka. Je absolventka herectva alternatívneho a bábkového divadla na DAMU Praha. Pôsobila v Bratislavskom bábkovom divadle a v ďalších kamenných a alternatívnych súboroch. Od roku 2015 rozvíja popri herectve aj autorský hudobný projekt Stavros Papadopulos skúmajúci ľudský hlas v rôznych subjektovo-objektových konšteláciách a iné autorské zvukové aktivity. Realizuje workshopy zamerané na interpretáciu zvukovej poézie a rozšírené hlasové techniky. 

 

Zvukovú poéziu Milana Adamčiaka interpretovala v minulosti napríklad na festivale Novotvar 2020, vo viedenskom MUMOK spolu s Cluster ensemble v roku 2017 alebo na podujatí JAMA – 73. ročník Milana Adamčiaka.

 

Milan Adamčiak (1946 – 2017) bol konceptuálny umelec, autor vizuálnej a zvukovej poézie, hudobník, skladateľ, performer, muzikológ a vysokoškolský pedagóg. Zásadne formoval podobu súčasného umenia na Slovensku od 60. rokov 20. storočia. V roku 2017 Slovenská národná galéria realizovala umelcovu sólo retrospektívnu výstavu Adamčiak, začni!. Jeho diela boli vystavované a uvádzané po celom svete (Praha, Viedeň, Tokio, New York a iné.)


Združenie ooo vzniklo na jar 2020 ako špecializovaný priestor pre sound art, performatívne umenie a intermédiá. Za necelé 3 roky má za sebou množstvo autorských, kurátorských a organizačných aktivít, medzi nimi napr. organizáciu každoročného podujatia JAMA, organizáciu medzinárodnej kolektívnej výstavy Stratený človek v kurátorskej koncepcii Lucie G. Stach, slovenskú premiéru a uvádzanie významného diela elektroakustickej hudby I Am Sitting in a Room amerického skladateľa A. Luciera, autorskú sériu Zvukové topografie zameranú na akustickú ekológiu, zvukové inštalácie POST a Zvukový atlas mosta či spoluprácu na dramaturgii projektu Trenčín EHMK 2026. Zakladajúcimi členmi sú hudobník a pedagóg Fero Király a kultúrna manažérka a performerka Eva Vozárová. // https://zdruzenie.ooo/" style="text-decoration:none;">https://zdruzenie.ooo/"

Názov prímateľa
ooo

Celkový rozpočet:
19 430,00 €

Výška podpory:
15 000,00 €