Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

S knihou – čítam, rozumiem, myslím, som - XVII. ročník

Krátky opis
Vzdelávacie podujatia pre rozvoj čitateľskej gramotnosti a čítania s porozumením (8 podujatí) Vzdelávacie podujatia pre rozvoj informačnej a mediálnej gramotnosti a kritického myslenia (5 podujatí)
Fotogaléria
Názov podujatia
Čítam - rozumiem - myslím - som

Miesto konania / kraj
Žilina / Žilina

Termín konania
25.04.2024 - 30.06.2024

Popis projektu

Miesto konania: Krajská knižnica v  Žiline 


Vzdelávacie podujatia pre rozvoj čitateľskej gramotnosti a čítania s porozumením:

Len čítať nestačí

Žiaci sa počas prvej časti workshopu, prostredníctvom čítania vybraného literárneho diela, následného rozboru formou cielených otázok a odpovedí, naučia „pohybovať“ v prečítanom texte.

Pochopenie - cesta k tvorivosti

Súčasťou čítania je vyvolanie prirodzenej potreby tvoriť. Žiaci dostanú možnosť prečítaný text interpretovať umeleckým prednesom, kresbou či hoci aj krátkou inscenáciou.


Vzdelávacie podujatia pre rozvoj informačnej a mediálnej  gramotnosti a kritického myslenia:

Ján Markoš: Kritické myslenie nás robí slobodnejšími. Úvodný kurz  školy kritického myslenia, so zábavnými príkladmi a kopou otázok (1. Čo je kritické myslenie a prečo je dôležité? 2. Ako si ho budovať? 3. Ako ho používať pri vlastnom fungovaní na sociálnych sieťach alebo sledovaní obsahu online? 4. Ako rozoznať relevantné zdroje? 5. Ako čeliť hoaxerom a dezinformátorom?

Miroslav Drobný: Internetová bezpečnosť:

Priblížime internetové ohrozenia z pohľadu kritického myslenia. Ukážeme ako sa brániť týmto nebezpečenstvám, otvorene hovoriť o svojich problémoch či nebáť sa obrátiť na odborníkov a linky pomoci.




Názov prímateľa
Krajská knižnica v Žiline

Celkový rozpočet:
12 225,00 €

Výška podpory:
11 000,00 €